Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Ξεκινά άμεσα το οδικό έργο Flyover - Αναδιορθρώνονται οι συγκοινωνίες στη Β. Ελλάδα

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η καλή πορεία της οικονομίας μας πιστοποιήθηκε από τους φορείς (…) Κάναμε μια επισκόπηση της προόδου των έργων που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή (…) Το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024 θα ξεκινήσει το έργο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου».

Δηλώσεις έκανε ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των συναντήσεών του στην πόλη με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.


Αναλυτικά, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

«Βρίσκομαι σήμερα για ακόμα μια φορά στη Θεσσαλονίκη, αλλά για πρώτη φορά με μία διπλή ιδιότητα. Ως επανεκλεγείς πρωθυπουργός της χώρας αλλά ταυτόχρονα και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης, για να επιβεβαιώσω το έντονο προσωπικό μου ενδιαφέρον όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά συνολικά για την αναπτυξιακή δυναμική όλης της Βόρειας Ελλάδος, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης μας.

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική πεντάωρη συζήτηση με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς φορείς της πόλης, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο οικονομικό επίπεδο, αλλά να κάνουμε και μια επισκόπηση της προόδου των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που δρομολογούνται στη Βόρεια Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη Θεσσαλονίκη.

Και αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το θα έλεγα σκοτεινό κλίμα, το οποίο λογικό είναι να επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία λόγω των καταστροφικών φωτιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου.

Αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς. Μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα. Ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μια εξαιρετικά καλή χρονιά.

Εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται – σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Για όλα αυτά όμως θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε πολύ πιο αναλυτικά το επόμενο Σάββατο, στην καθιερωμένη ομιλία την οποία θα κάνω στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα έχω την ευκαιρία να περιγράψω σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια την οικονομική πολιτική του επόμενου έτους, αλλά και να εξειδικεύσω και πώς αντιλαμβάνομαι στην πράξη αυτή την έννοια του πολυδύναμου, του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού, για την οποία είχα την ευκαιρία να μιλήσω και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης πριν από λίγες εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό, αλλά και όλο το κλιμάκιο των υπουργών που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, κάναμε και μία επισκόπηση-όπως το κάνουμε συνέχεια όπως γνωρίζετε- της προόδου των σημαντικών έργων τα οποία έχουμε δρομολογήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Και η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε, θα έλεγα, στο παρελθόν βιώσει μια τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση ως προς τα έργα τα οποία δρομολογούνται σήμερα στην πόλη.

Και δεν αναφέρομαι προφανώς μόνο στο έργο του μετρό, για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές και το οποίο θα αλλάξει άρδην τη λειτουργία της πόλης. Νομίζω ότι και οι πιο κακόπιστοι πια αντιλαμβάνονται ότι το μετρό θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τα οποία αφαιρέθηκαν».

Tags
Back to top button