Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς: Τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια της δωροέκθεσης

Ο θεσμός της Δωροέκθεσης, που φέτος φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, έχει ως σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, ενός έργου στο οποίο οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές αναλώνονται καθημερινά στην προσφορά περισσοτέρων από 7.500 μερίδων φαγητού, στην κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εξασφάλισης ενοικίων σε συνανθρώπους μας που προσφεύγουν στην αγάπη της Εκκλησίας μας, σε πληρωμές ΔΕΚΟ και γενικά στην ενίσχυση αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων.

«Ζούμε μέσα στη φθορά αλλά έχουμε την ελπίδα μας και την βεβαιότητά μας στο αιώνιο μήνυμα του Παναγίου Θεού για την υπέρβασή της, η οποία δεν γίνεται με μαγικό τρόπο, αλλά με την οικείωση των δωρεών της θείας ενανθρωπήσεως», είπε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι ενισχύουν τις προσπάθειες «για μια υπέρβαση των προβλημάτων που καθημερινά μας προβληματίζουν και μας στενοχωρούν και ιδιαίτερα στην υπέρβαση αυτής της πανδημίας η οποία ήρθε εδώ και δύο χρόνια και συντρίβει την αυτοπεποίθηση του κόσμου μας, αναιρεί την αυτοεπιβεβαίωσή μας, μας θέτει στα αληθή όρια της υπάρξεώς μας», συμπληρώνοντας παράλληλα πως «το μείζον που απαιτείται αυτή τη  στιγμή είναι η επικοινωνία όλων μας».

Επεσήμανε πως «σε μια κοινωνία αδελφών δε χωρεί η διαίρεση, η διάσταση, η αντιπαλότητα» και παρακάλεσε όλους «να συνταχθούμε με την αλήθεια της λογικής μας, με τον αυτοκράτορα νου που ο Θεός μας χάρισε γιατί όλοι έχουμε αυτό το μεγάλο δώρο της λογικής, όλοι έχουμε το δώρο της ελευθερίας αλλά ποτέ η ελευθερία του ενός δεν πρέπει να παραβιάζει την ελευθερία του άλλου».

Εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες «σε όλους όσοι συντείνουν στο έργο αυτό της αγάπης και της προσφοράς» κάνοντας αναφορά στον Δήμο Πειραιά, τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, αλλά και σε «όλους τους συνεργάτες, τους εθελοντές, τους ανθρώπους οι οποίοι προσέφεραν για τη στελέχωση της Δωροέκθεσης που είναι θεσμός πια στην Εκκλησία μας και στην πόλη μας και έχουμε οικοδομήσει αυτήν την αγάπη χωρίς όρια προς κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη».

Υπογραμμίζοντας πως «βασικός πυλώνας της πίστεώς μας είναι η ανοχή προς τον συνάνθρωπο» τόνισε την διδαχή του Χριστού που μας προτρέπει εάν δεχθούμε χτύπημα να στρέψουμε και το άλλο μάγουλο «όχι γιατί είσαι αδύναμος, ανόητος ή αποδέχεσαι την βία ή οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση, αλλά γιατί με το αγαθό νικάς πάντοτε το κακό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μητροπολίτης Μόρφου: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον ημάς και τον κόσμον Σου άπαντα»

Αναφερόμενος στο μεγάλο μήνυμα των Χριστουγέννων τόνισε πως «μπαίνει ο Θεός στην ιστορία του κόσμου όχι με άρματα, δυνάμεις και πύρινες κατασκευές, με πυροτεχνήματα και όλα αυτά που εντυπωσιάζουν και δίνουν στον άνθρωπο την αίσθηση του μεγαλείου αλλά απλά, ταπεινά, φιλάνθρωπα, φτωχικά», συμπληρώνοντας πως «έτσι έπλασε τον κόσμο, όχι με τη βία και την εξουσία αλλά με την αγάπη χωρίς όρια».

Ολοκληρώνοντας προέτρεψε όλους να «μιμηθούμε τον αιώνιο Θεό που έγινε άνθρωπος για να μας κάνει εμάς θεούς, για να μας προσφέρει τη ζωή και το φως. Και στην πορεία της ζωής μας ας έχουμε αυτό το μήνυμα της αγάπης που δεν γνωρίζει να σταματάει πουθενά».

Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και τους σπουδαστές του ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ οι οποίοι προετοίμασαν και πρόσφεραν νηστήσιμα γλυκίσματα και κεράσματα σε όλους όσοι επισκέφθηκαν σήμερα την Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Δείτε βίντεο από το Γραφείο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς:

 

Tags
Back to top button