Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Κερκύρας: Η Παναγιά, η Ελπίδα μας

Στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγητρίας στον Πέλεκα, στην μέση Κέρκυρα, χοροστάτησε το απόγευμα του Σαββάτου  22 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στην πανήγυρη συμμετείχε ο εκ Κερκύρας καταγόμενος Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Φαλήρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι όπως η Παναγία κράτησε στα χέρια της τον Χριστό, γεννώντας και ανατρέφοντάς Τον,  έτσι και ο  Υιός και Θεός της κράτησε την ψυχή της κατά την έξοδό της από τον κόσμο τούτο. Και γι᾽αυτό και προσευχόμαστε κατά την ακολουθία του Αποδείπνου στον καιρό της δικής μας εξόδου από τον κόσμο, να μας συντροφεύσει και να μας απαλλάξει από τις επιθέσεις των σκοτεινών δαιμόνων. Η κοίμηση και η μετάσταση της Παναγίας μας γίνεται για μας χαρά και υπόδειξη ότι μας περιμένει όλους η ανάσταση. Η Παναγία είναι η ελπίδα μας σε έναν κόσμο που ζει με νοθευμένα μηνύματα, τα οποία καθιστούν την ζωή μας ανέλπιδη.

Στον φόβο λοιπόν και τον τρόμο των ανθρώπων εξαιτίας της ασθένειας, που μας αποπροσανατολίζει από τον αληθινό Θεό, όπως μας απομακρύνει από τον συνάνθρωπο. Η πνευματική μας υπόσταση ωθείται να φύγει από την ένωση με τον Θεό. Όμως καλούμαστε να κρατηθούμε όρθιοι και με τις πρεσβείες της Παναγίας μας να μην υποταχτούμε στα κελεύσματα όσων ουσιαστικά ζητούν, για να αποφύγουμε τον σωματικό θάνατο, να υποστούμε τον πνευματικό.

Tags
Back to top button