Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Φιλίππων: Αφού εχθρέ γνωρίζεις πως ο Χριστός είναι φωτιά, τι δουλειά έχεις να πας να καείς;

Κι ενώ από το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, δεν σταματούν τα μηνύματα των Μητροπολιτών μετά τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις. 

“Τα χέρια μας στον ουρανό και όχι στα σκουλήκια της γης” κραύγασε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος στο χθεσινό κήρυγμά του από το μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία υποφέρει. Τόνισε λέγοντας ότι “Έχουμε φτάσει στο σημείο για όλα φταίει η Εκκλησία, όμως αν συμβούν τα χειρότερα η Εκκλησία θα τρέξει πρωτη να βοηθήσει” και είπε ακόμη πως όποιος συγκρούεται με τον Χριστό καταστρέφεται.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός σημείωσε: “Ο κόσμος μας σήμερα είναι κορεσμένος από λόγο πολιτικό, δημοσιογραφικό, επιστημονικό, ανθρώπινο και κοσμικό. Τις περισσότερες φορές, ο λόγος αυτός προκαλεί δυσφορία και εκπέμπει αποφορά. Διεγείρει τη σκέψη ή την αποκοιμίζει. Εξεγείρει τα ένστικτα, προκαλεί, θωπεύει, ενθουσιάζει πρόσκαιρα ή απογοητεύει. Πάντα, όμως, εξυπηρετεί μια σκοπιμότητα, να χειραγωγήσει τον ακροατή, να ελέγξει τη σκέψη του και να τον καθυποτάξει στην λογική του εκφραστή του, που, συνήθως, είναι ιδιοτελής και καιροσκοπική. Γι’ αυτό και ο κοσμικός λόγος, αν και πληθωρικός, αφήνει ανικανοποίητο τον άνθρωπο, ο οποίος, όμως την ίδια στιγμή, αρνείται να ακούσει και να αφουγκραστεί έναν άλλο Λόγο που είναι συνεπής, σταθερός, δίκαιος, ειρηνικός, αλλά και ελεγκτικός, αγαπητικός και ανεκτικός, ευεργετικός και σωτήριος. Και αυτός ο Λόγος είναι ο Χριστός, προσφερόμενος μέσα από το Ευαγγέλιό Του σε κάθε διψασμένη ψυχή, που κουράσθηκε από τα ανθρώπινα λογοπαίγνια και αναζητεί την Θεϊκή αλήθεια, την χαρμόσυνη αγγελία, το μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας, που μάς καλεί να ακολουθήσουμε το υπόδειγμα του τρόπου και της στάσης της ζωής που Εκείνος μάς κατέλιπε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και στην Αίγυπτο τα ίδια 

Στο μεταξύ ο αγιασμός των υδάτων ακυρώθηκε λόγω του COVID-19 και στο Κάιρο. Σε μια ανακοίνωση, το Greek Yacht Club του Καΐρου ενημέρωσε τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης ενορίας ότι η Ευλογία των Νερών και η κοπή των Βασιλοπίτων δεν θα γίνουν φέτος λόγω της πανδημίας COVID-19.

Tags
Back to top button