Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Μισή ώρα διήρκεσε η επέμβαση του Α.Τσίπρα - Παραμένει στο Ευγενίδειο

Ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξη Τσίπρας, μετά την επέμβαση για την επέμβαση ομφαλοκήλης στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι  , νοσηλεύεται στον πέμπτο όροφο του Ευγενίδειου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη διάγνωση της ομφαλοκήλης ενημερώθηκε αμέσως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας, κ. Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος, με τον οποίο ο Πρωθυπουργός έχει εξαιρετική σχέση – άλλωστε ο κ. Δημόπουλος ήταν υπηρεσιακός υπουργός Υγείας τον Αύγουστο του 2015 στην κυβέρνηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου.
 
Ο 56χρονος ακαδημαϊκός φέρεται να υπέδειξε ως χειρουργό στον κ. Τσίπρα τον κ. Δημήτριο Θεοδώρου, αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – έναν χειρουργό με πολύ δυνατό βιογραφικό και εξαιρετικές συστάσεις από την κλινική. Σημειωτέον ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης κλινικής και προϊστάμενος του κ. Θεοδώρου είναι ένας επίσης καταρτισμένος χειρουργός, ο κ. Γιώργος Ζωγράφος, στο πλευρό του οποίου είχε εξειδικευτεί στη χειρουργική μαστού η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, κυρία Νατάσα Παζαϊτη.
 
Η άφιξη του Πρωθυπουργού έγινε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας στο κεντρικό ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο ιδιωτεύουν όπως έχουν δικαίωμα οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί γιατροί των όμορων νοσοκομείων, Ιπποκράτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρα. Ο κ. Τσίπρας εισήχθη με συνοπτικές διαδικασίες το μεσημέρι της Παρασκευής στο κτήριο του Ευγενίδειου, από την οδό Αιγινήτου και όχι από την κεντρική είσοδο επί της Παπαδιαμαντοπούλου, και η «διαδρομή» του στο νοσηλευτικό ίδρυμα ξεκίνησε από τον χώρο του Ακτινολογικού όπου υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα.
 
Η εξέταση έδειξε αυτό στο οποίο και τα συμπτώματα του κ. Τσίπρα, δηλαδή πόνος και οίδημα στην κοιλιακή χώρα, συνέτειναν: ήταν μια περισφιγμένη ομφαλοκήλη που έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
 
Η περισφιγμένη κήλη με την οποία διαγνώστηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι σοβαρή επιπλοκή της ομφαλοκήλης. Εκτός από τα επώδυνα συμπτώματα που έχει ασθενής, όπως πόνο, διόγκωση, οίδημα, συχνά οδηγεί και σε απόφραξη του σπλάχνου που περισφίγγεται, με αποτέλεσμα την ελάττωση της αιμάτωσης του και ειλεό ή και νέκρωση του.
 
Η διάγνωση δεν άφηνε περιθώριο στους γιατρούς – στην ομάδα των οποίων είχε προστεθεί μάλιστα και ο συνάδελφός τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, αλλά και ο κ. Ζωγράφος.
 
Η επέμβαση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και η επέμβαση κρίθηκε επιτυχής. O ασθενής οδηγήθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο του 5ου ορόφου για να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους γιατρούς. Τότε εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού – διότι για ένα δίωρο από τις 3μμ μέχρι και τις 5μμ της Παρασκευής.
 
«O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισήχθη σήμερα στις 15:00 στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης. Ο πρωθυπουργός θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
 
Οι πληροφορίες λένε πως η κατάστασή του είναι πολύ καλή, γεγονός που ίσως συντομεύσει τον χρόνο νοσηλείας και το εξιτήριο του.
 

Tags
Back to top button