Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Μήπως το τελευταίο διάστημα το έχετε ρίξει στα... «γαλλικά»; - Να τι φταίει!

Μήπως έχετε παρατηρήσει κι εσείς πως τον τελευταίο καιρό βρίζετε λίγο παραπάνω; 

«Το στρες, η διάβρωση στα όρια μεταξύ προσωπικού και επαγγελματικού και η κατρακύλα προς την ανεπισημότητα έχουν δημιουργήσει την τέλεια καταιγίδα βρισίματος» εξηγεί στη «Wall Street Journal» ο Μάικλ Ανταμς, γλωσσολόγος του πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Αναφορά σε λέξεις όπως «γαμώτο» και «μ****ας» αυξήθηκαν κατά 41% από το 2019 έως το 2021 στο facebook και κατά 27% στο twitter, σύμφωνα με το Storyful, μια υπηρεσία που εστιάζει στις ειδήσεις και τις πληροφορίες.

Η εταιρία Inversoft, δε, που έχει δημιουργήσει το software που φιλτράρει βωμολοχίες, το CleanSpeak, που χρησιμοποιείται από εταιρίες που διαθέτουν διαδικτυακές κοινότητες και forums, υποστηρίζει ότι ο όγκος των ακατάλληλων λέξεων που έχει πιαστεί από τα φίλτρα της έχει τριπλασιαστεί τους τελευταίους 18 μήνες. Προφανώς, με την αύξηση του βρισίματος κάτι εκτονώνεται. «Το βρίσιμο μπορεί να ενεργοποιήσει μια φυσική άμυνα εναντίον του πόνου» εξηγεί ο Ρίτσαρντ Στέφενς, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο Keele στη Βρετανία.

Επιπλέον, η βρισιά κάπου κάπου μπορεί να δείχνει επίσης άνεση με κάποιον άλλο. «Είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνεις, αλλά δείχνεις στον άλλον ότι τον εμπιστεύεσαι, ότι δεν θα σε κατηγορήσει κάπου γι’ αυτό» λέει ο δρ Ανταμς, που εξηγεί ότι είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας των ανθρώπων να χτίσουν μια σύνδεση, ενώ είμαστε όλο και πιο απομονωμένοι και πιο μακριά εν μέσω πανδημίας και μέτρων απόστασης.

Η Τρέισι Μπράντι, στέλεχος σε εταιρία επικοινωνίας στη Βοστόνη, που έχει πιάσει τον εαυτό της να βρίζει όλο και πιο πολύ στην πανδημία, συγκρίνει τη χαλάρωση της γλώσσας με τη χαλάρωση του τρόπου με τον οποίο ντυνόμαστε. «Το βρίσιμο είναι η φόρμα και τα αθλητικά της μόδας» λέει χαρακτηριστικά…

Tags
Back to top button