Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Μίλησε στην καρδιά του Έλληνα ο Α.Τσίπρας - Δεν αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι

Ίσως να είναι η παροχή που μίλησε απευθείας στην καρδιά του Έλληνα ψηφοφόρου.

Μεταξύ των μέτρων του προεκλογικού πακέτου παροχών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Συγκεκριμένα, εξήγγειλε ότι στην εστίαση -για παράδειγμα σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια- τα προϊόντα περνούν από το 24% στο 13%.

Μπορεί να μην το είπε ευθέως ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό μεταφράζεται σε ανατροπή της αύξησης της τιμής στο σουβλάκι!

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών ότι παρατηρείται μια ελαφρά αύξηση στις τιμές λιανικής χοιρινού της τάξης του 1% – 2%, γεγονός που καταγράφηκε και στον υποδείκτη για το χοιρινό κρέας του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, στοιχεία του οποίου δημοσιεύει μηνιαία η ΕΛΣΤΑΤ.

Εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου έκαναν λόγο για ανατιμήσεις στο σουβλάκι οι οποίες μπορούν να φθάσουν ακόμη και το 15% στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών είχε καταστήσει σαφές πως λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος διεθνώς, από την 1η Μαΐου το σουβλάκι θα πωλείται στα 3 ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε τα ψητοπωλεία δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτή την αύξηση και πως πρέπει να γίνουν αυξήσεις κατά 15% στο σουβλάκι και στα τυλιχτά. Μια τέτοια αύξηση θα «έστελνε» το τυλιχτό στα 3 ευρώ, και το σκέτο σουβλάκι -«καλαμάκι» για τους Αθηναίους- στα 2 ευρώ.

Ευτυχώς οι εκλογές και οι παροχές του πρωθυπουργού ήρθαν να ακυρώσουν την άδικη αύξηση στην τιμή ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα.

Μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες, ή το αργότερο μετά την νομοθέτηση της μείωσης του ΦΠΑ, ότι τα ψητοπωλεία θα συμμορφωθούν και θα συμψηφίσουν την αύξηση της τιμής του χοιρινού με την μετάταξη των προϊόντων τους σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, διατηρώντας το σουβλάκι (τουλάχιστον) στην τιμή προ αύξησης.

Tags
Back to top button