Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Μετωπική Κ.Τσιάρα - ΣΥΡΙΖΑ: «Προσβάλετε το κύρος των δικαστικών λειτουργών»

«Η εμπειρία και η ικανότητα των ανωτάτων επί τιμή δικαστικών λειτουργών, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που επιτρέπει να ορίζεται πρόεδρος στην Αρχή για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και επί τιμή εισαγγελικός λειτουργός.

«Η άποψη που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσβλητική για το κύρος, την αξιοσύνη και επάρκεια των εν ενεργεία και μελλοντικών επί τιμή ανωτάτων δικαστικών λειτουργών», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Άκουσα κριτική γιατί, ως πρόεδρος για την Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Χρήματος από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες, μπορεί να οριστεί και επί τιμή ανώτατος εισαγγελέας. Η σπουδή με την οποία αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν με εκπλήσσει απλώς. Δεν θέλετε να διευρύνουμε τη δεξαμενή των πιθανών υποψηφίων που θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη Αρχή; Η εμπειρία και η ικανότητα των ανωτάτων επί τιμή δικαστικών λειτουργών, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν υπολείπονται σε γνώση, σε εμπειρία», είπε ο Κώστας Τσιάρας.

Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, έδινε τη δυνατότητα σε επί τιμή ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς είτε να είναι πρόεδροι στο ΑΣΕΠ, είτε να είναι στο ΕΣΡ, είτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είτε στην ΑΔΑΕ. «Έκανε λάθος τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η δικαιοσύνη είναι ο πυλώνας που πρέπει να λειτουργεί για την ίδια την κοινωνία και το σύνολο των πολιτών», είπε ο κ. Τσιάρας και τόνισε ότι ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων είναι ένα σοβαρό μεταρρυθμιστικό βήμα που θα αναζωογονήσει το χώρο της δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στο χώρο της δικαιοσύνης είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της και δεν αρνήθηκε ότι η Ελλάδα έχει μια από τις χειρότερες αναλογίες δικαστικών και δικαστικών υπαλλήλων.

«Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε στοχευμένο πλάνο μεταρρυθμίσεων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», είπε και τόνισε ότι απαιτείται εκσυγχρονισμός των κωδίκων.

Όπως εξάλλου ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία, στο τέλος του μήνα ολοκληρώνει τις εργασίες της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ενώ μέχρι τον άλλο μήνα η επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα θα κάνει τις παρατηρήσεις για τις διατάξεις που απαιτούν βελτιώσεις και θεραπεία και μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα δοθεί στους αρμόδιους φορείς το σχέδιο του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και των Δικαστικών Λειτουργών.

Ταυτόχρονα προχωρούν οι παρεμβάσεις ψηφιοποίησης στο χώρο της Δικαιοσύνης και οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση των υποδομών. Το επόμενο κεφάλαιο, είπε ο κ. Τσιάρας, είναι η επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών υπαλλήλων, ώστε να μπορούν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να ανταποκριθούν στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Tags
Back to top button