Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Μεξικό: Ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο καυσίμων

Άγνωστοι που φέρονται να έκλεβαν πετρέλαιο σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σε δύο χωριστά επεισόδια στην κεντρική μεξικανική Πολιτεία Πουέμπλα, γνωστοποίησαν οι μεξικανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος εμπλέκονται πλέον βαθύτερα στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μια ομάδα στρατιωτών μετέβη σε ένα σημείο όπου καταγγέλθηκε κλοπή πετρελαίου από έναν αγωγό στις 20:15 χθες Τετάρτη (σήμερα Πέμπτη στις 04:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στο χωριό Παλμαρίτο, όπου δέχθηκε πυρά από μια ομάδα ενόπλων που χρησιμοποίησε γυναίκες και παιδιά σαν ανθρώπινες ασπίδες, ανέφερε το επιτελείο σε μια ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας).

Οι στρατιώτες αποφάσισαν να μην ανταποδώσουν τα πυρά. Δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε.

Λίγες ώρες αργότερα, στην ίδια τοποθεσία, ένοπλοι που επέβαιναν σε πέντε αυτοκίνητα με τετρακίνηση άνοιξαν πυρ εναντίον μιας άλλης ομάδας στρατιωτών, ανέφερε το επιτελείο σε χωριστή ανακοίνωσή του.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν στη μάχη που ακολούθησε, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Τρεις από τους υπόπτους επίσης σκοτώθηκαν κι ένας τραυματίστηκε. Συνελήφθησαν 12 ύποπτοι, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ- Reuters

Tags
Back to top button