Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Μέγα «κομφούζιο» με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί φέτος για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος (φωτο)

Μέγα κομφούζιο επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορικά με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί φέτος για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. 

Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του iefimerida, καταγράφονται πολλές περιπτώσεις απόρριψης για το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας. 

«Πέρυσι έλαβα κανονικά 400 ευρώ από το μέρισμα. Φέτος, όμως, και ενώ δεν έχει αλλάξει η οικονομική μου κατάσταση, ούτε η κατοικία μου, η αίτησή μου αυτόματα απορρίφθηκε με την αιτιολογία “δεν πληροίτε την προϋπόθεση της μόνιμης κατοικίας”» αναφέρει στο μήνυμά της η Α.Χ., άνεργη από τον Βύρωνα. 

«Ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα από το 1994 και κάνω κάθε χρόνο φορολογική δήλωση. Η ΗΔΙΚΑ όμως λέει ότι δεν φαίνομαι να ζω στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Τι μπορεί να συμβαίνει» ρωτά μια άλλη αναγνώστρια. 

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και αυτήν την ώρα -μεσημέρι Κυριακής- καταγράφονται προβλήματα στη λειτουργία της ιστοσελίδας , με τον ιστότοπο να «πέφτει» ανά διαστήματα. 

Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται φέτος στην καταχώριση του IBAN, καθώς, όπως τονίζει το υπουργείο, «σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός ΙΒΑΝ ο οποίος δεν ανήκει στο δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το ΙΒΑΝ. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον».

Tags
Back to top button