Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Με τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ και funds συναντήθηκε ο Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Με συντάκτες και στελέχη ορισμένων εκ των σημαντικότερων αμερικανικών και διεθνών media είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο πρωθυπουργός (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ κ.ά.) σε μια συνάντηση στην οποία παρευρίσκονταν και τα μεγαλύτερα αμερικανικά funds.

Σε όλους πέρασε το ίδιο ηχήρό μήνυμα: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων. Ανέφερε την προσωπική του επίβλεψη στην task force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει, καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη γόνιμη -όπως τη χαρακτήρισε- συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων ήταν αυτές που έφεραν τις καθυστερήσεις, οι οποίες σε αυτή τη φάση μπορούν να αποφευχθούν, καθώς είναι προς όφελος όλων η ελληνική οικονομία να παραμείνει σε ανοδική τροχιά και η χώρα να κλείσει οριστικά πίσω της την εποχή των μνημονίων και της ύφεσης.

Ακόμη, τόνισε τον κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, αναλύοντας τη στρατηγική για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, στη στενή συνεργασία ειδικά με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο.

Ερωτώμενος επίσης σχετικά, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την ανάσχεση του «brain drain», καθώς και συνολικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους. Τόνισε ότι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες και ερευνητές της. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ιδιαίτερη μνεία -μεταξύ άλλων- στην αύξηση του Προϋπολογισμού για την έρευνα στο 1% του ΑΕΠ, στη δημιουργία των ταμείων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο των νεοφυών, καινοτόμων, start up επιχειρήσεων που «προσπαθούμε κάθε μέρα να πολλαπλασιάσουμε, καθώς είναι κλάδος οικονομίας με τεράστια προστιθέμενη αξία».

Tags
Back to top button