Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με GPS και… drones καταπολεμούν τα κουνούπια στην Κρήτη

Με σύγχρονα τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα η Περιφέρειας Κρήτης με και το ΙΤΕ δίνουν τη «μάχη» για τον περιορισμό των κουνουπιών στην Κρήτη.

«Δεχόμαστε καθημερινά πάρα πολλές κλήσεις. Γίνεται μια σοβαρή, επιστημονική δουλειά με υπερσύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, όπως drones. Σημαντική είναι επίσης η συμβολή του Τμήματος Μοριακής Εντομολογίας, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας…», αναφέρει στο Cretalive ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος Καμπάνης.

Εκτός απ’ τα εναέρια… μέσα, όμως, υπάρχουν και τα… γήινα. «Έχουμε χαρτογραφήσει όλες τις προβληματικές περιοχές. Δίχως υπερβολή, με το που μπούμε στο αυτοκίνητο το GPS μας οδηγεί από… μόνο του στα σημεία όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλη δραστηριότητα κουνουπιών», προσθέτει ο κ. Καμπάνης.

Η ατομική ευθύνη
Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται αν ο άνθρωπος βάζει το… χέρι του στην έξαρση των ενοχλητικών εντόμων, ο κ. Καμπάνης έρχεται να μας διαφωτίσει: «Το 95% των καταγγελιών που δεχόμαστε προέρχεται από ποσότητες στάσιμου νερού μέσα στα σπίτια».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αρκετοί πολίτες, εντελώς ακούσια, μπορούν να δημιουργούν πρόβλημα στους εαυτούς τους και τους γύρω τους, χωρίς να το γνωρίζουν. Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας γίνεται ακόμη πιο κατατοπιστικός: «Για να το εξηγήσουμε όσο πιο απλά γίνεται. Τα κουνούπια χρειάζονται στάσιμο νερό για να αναπτυχθούν. Αυτό μπορεί να είναι ένας απλός κουβάς που θα ξεμείνει ή το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε για να ποτίσουμε τα λουλούδια στον κήπο ή τις γλάστρες μας και δεν θα απομακρυνθεί γρήγορα».

Τα πιο… επίφοβα μέρη του σπιτιού είναι οι αυλές, τα μπαλκόνια και οι ταράτσες.

Tags
Back to top button