Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Μάζα: Το αρχαίο πλάσμα με 720 φύλα που ζει σε ζωολογικό κήπο του Παρισιού (φώτο)

Δεν είναι μύκητας, δεν είναι σαλιγκάρι, αλλά ούτε και πλαγκτόν. Είναι αρχαιότερη από τους δεινόσαυρους και πλέον επεκτείνεται διαρκώς στον Ζωολογικό Κήπο του Παρισιού. Η μάζα, όπως ονομάστηκε μοιάζει με ζωντανό ιστό, αλλά έχει τις ικανότητες να λειτουργεί σαν ζώο. 

Το νέο έκθεμα του γαλλικού πάρκου είναι από σήμερα προσβάσιμο στο κοινό και οι ιδιότητές του στον απλό άνθρωπό μοιάζουν εντυπωσιακές: δεν έχει στόμα, στομάχι ή μάτια, αλλά μπορεί να εντοπίζει τροφή και να τη χωνεύει. Διαθέτει 720 σεξουαλικά φύλα και έχει ικανότητα αυτοίασης. 

«Η μάζα είναι ένα ζωντανό πλάσμα που ανήκει σε ένα από τα μυστήρια της φύσης» είπε ο Μπρουνό Νταβίντ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού, όπου υπάγεται ο ζωολογικός κήπος. «Μας εκπλήσσει επειδή δεν έχει εγκέφαλο μα είναι ικανό να μαθαίνει..και αν ενώσεις δύο, αυτό που έχει μάθει θα μεταδώσει τη γνώση του στο άλλο» πρόσθεσε ο Νταβίντ.

«Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι φυτό, μα δεν ξέρουμε στα αλήθεια αν είναι ζώο ή μύκητας» είπε ο Νταβίντ. «Έχει συμπεριφορά που προκαλεί έκπληξη για κάτι που μοιάζει με μανιτάρι...έχει τη συμπεριφορά ενός ζώου, είναι ικανό να μαθαίνει».
 

Tags
Back to top button