Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μαλαισία: Ο Ισμαήλ Σάμπρι Γιάακομπ διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ισμαήλ Σάμπρι Γιάακομπ διορίστηκε σήμερα ένατος πρωθυπουργός της Μαλαισίας, αντικαθιστώντας τον Μουχίντιν Γιασίν, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Ισμαήλ Σάμπρι θα ορκιστεί αύριο Σάββατο το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού της Μαλαισίας. Ο διορισμός του επικυρώθηκε από τον βασιλιά Αμπντουλάχ, ο οποίος αναζήτησε υποψηφίους για την πρωθυπουργία μεταξύ των 220 βουλευτών της χώρας και είχε συναντήσεις με ηγέτες κομμάτων για να συζητήσουν ποιος θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο μονάρχης δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει με τον διορισμό αυτόν να δοθεί τέλος στην πολιτική αστάθεια στην χώρα, καθώς ο Ισμαήλ Σάμπρι είναι ο τρίτος πρωθυπουργός που διορίζεται σε τρία χρόνια.

Η άνοδός του στην πρωθυπουργία σηματοδοτεί την επιστροφή στην εξουσία του UMNO, της κυρίαρχης παράταξης στον συνασπισμό που κυβερνούσε την Μαλαισία από την ανεξαρτησία της ως την αιφνίδια εκλογική ήττα που υπέστη πριν από τρία χρόνια, η οποία προκλήθηκε από τις κατηγορίες για διαφθορά κατά του πρώην πρωθυπουργού και πρώην ηγέτη του κόμματος Νατζίμπ Ραζάκ.

Ο Ισμαήλ Σάμπρι, αντιπρόεδρος του UMNO, έλαβε την υποστήριξη 114 βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων αυτών της μικρής παράταξης του προκατόχου του Μουχίντιν. Ωστόσο η ισχνή αυτή πλειοψηφία μπορεί να κλονιστεί γρήγορα αν ασχοληθεί με υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν συναδέλφους στο κόμμα του, όπως ο Νατζίμπ, ή βγάλει στο περιθώριο ισχυρούς αντιπάλους όταν έρθει η ώρα να διορίσει τους υπουργούς του.

Ο Μουχίντιν παραιτήθηκε την Δευτέρα έπειτα από λιγότερο από 18 μήνες στην πρωθυπουργία αφότου ορισμένοι κοινοβουλευτικοί του UMNO συσπειρώθηκαν με την αντιπολίτευση και ζητούσαν την παραίτησή του, εν μέρει εξαιτίας του γεγονότος ότι η Μαλαισία καταγράφει έναν αριθμό ρεκόρ θανάτων από την COVID-19 και κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού παρά το lockdown που έχει επιβάλει για περισσότερους από τρεις μήνες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 23.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού για πρώτη φορά στην Μαλαισία, ενώ πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Tags
Back to top button