Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Μ. Βορίδης: «Το βαμβάκι είναι ένα σοβαρό προϊόν για την Ελλάδα»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης έδωσε το παρών στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι που διοργανώνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

«Το βαμβάκι είναι ένα σοβαρό προϊόν για την Ελλάδα. Σε επίπεδο ΕΕ η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι δύο χώρες οι οποίες παράγουν βαμβάκι και έχει σημασία να ενισχύσουμε την ταυτότητα του ελληνικού βαμβακιού, να του δώσουμε προστιθέμενη αξία, να υιοθετήσουμε καλές καλλιεργητικές πρακτικές, αλλά και να το πιστοποιήσουμε. Αυτή η στρατηγική είναι που τελικώς θα δώσει προστιθέμενη αξία. Και παίρνοντας το βαμβάκι προστιθεμένη αξία θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε και το βασικό αίτημα των παραγωγών μας, που είναι να παίρνουνε μια δίκαιη και τιμή που θα τους επιτρέπει να έχουν ένα καλό εισόδημα».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, κατά την διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Βαμβάκι, που διοργανώνουν η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βορίδης στην ομιλία του σημείωσε την σημαντική ανάγκη λειτουργίας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την κοινή δράση που πρέπει να αναπτυχθεί για το βαμβάκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω όλη την παλιά προσέγγιση που μας έχει τελματώσει».

Όπως είπε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, είναι σημαντική ώστε να υπάρχει αξιόπιστος συνομιλητής με το υπουργείο, ενώ αναφέρθηκε και στην ύπαρξη μιας ομάδας εργασίας στο υπουργείο για το βαμβάκι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έχω απόφαση όπου την ανασυγκροτώ. Φτιάχνω ξανά την ομάδα εργασίας όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι της διεπαγγελματικής οργάνωσης, του συλλόγου Ελλήνων βιομηχάνων και κλωστοϋφαντουργών, του συνδέσμου επιχειρήσεων πολλαπλασιαστικού υλικού, και όλων των δημοσίων φορέων που εμπλέκονται στο θέμα του βάμβακος» είπε ο κ. Βορίδης, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους αυτής της ομάδας. «Οι στόχοι είναι η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της βαμβακοκαλλιέργειας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου μεταποίησης, η βελτίωση της ποιότητας και η δημιουργία ταυτότητας του ελληνικού βάμβακος, αλλά και η ανάδειξη φιλοπεριβαλλοντικών χαρακτηριστικών» σημείωσε ο υπουργός.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αγροτική παραγωγή, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ειδικά για το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός, εξετάζεται από τον πρωθυπουργό το θέμα της τιμής του αγροτικού πετρελαίου, εφόσον εντοπιστεί δημοσιονομικός χώρος, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, μιλώντας για το ζήτημα που έχει προκύψει με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, είπε ότι έχει υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την πριμοδότηση κατά 75% της ενέργειας που παράγεται από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βάμβακος, ομάδα αγροτών των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας, έκαναν παρέμβαση για να παρουσιάσουν τα αιτήματά τους στον υπουργό.

Από το βήμα του συνεδρίου ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, λύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και συνολικά για το πρόβλημα της ενέργειας.

Tags
Back to top button