Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λουτρό αίματος στον Λίβανο από την Ισραηλινή επιχείρηση «Βέλη του Βορρά»-Στους 500 οι νεκροί και χιλιάδες τραυματίες-Συγκαλείται σύνοδος των αραβικών χωρών (Βίντεο)

Η επιχείρηση  «Βέλη του Βορρά»  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το Ισραήλ να χτυπά περισσότερους από 1.300 στόχους της Χεζμπολάχ στην Κοιλάδα Μπεκάα, αλλά και στη Βηρυτό, αμέσως μετά την εκπνοή της διορίας που είχε δώσει στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και ενώ εντείνονται οι φόβοι για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο

Το Ισραήλ πραγματοποίησε χθες Δευτέρα (23/9) τις πλέον πολύνεκρες επιδρομές στον Λίβανο από το 2006.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στον Λίβανο τουλάχιστον 492 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο 24ωρο από τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 35 παιδιά και 58 γυναίκες ενώ ακόμη 1.645 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τρέπονται σε φυγή στον νότιο Λίβανο «λόγω των ισραηλινών θηριωδιών», δήλωσε στο Reuters ο Λιβανέζος υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση κρίσεων, Νάσερ Γιασίν.

«Οι επιδρομές του εχθρού είχαν στόχο τα υψώματα της οροσειράς του Αντιλιβάνου», η οποία δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα Μπεκάα και πολλά χωριά σε αυτήν την περιοχή, όπου η Χεζμπολάχ έχει ισχυρή παρουσία και εγκαταστάσεις, τόνισε το ΑΝΙ. Ο Αντιλίβανος είναι οροσειρά που εκτείνεται κυρίως στον Λίβανο, αλλά και στη Συρία και το Ισραήλ. Είναι παράλληλη στην Οροσειρά του Λιβάνου και βρίσκεται στα ανατολικά της.

Λίβανος: Τον διοικητή της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι στόχευε το Ισραήλ -«Είναι καλά» λέει η οργάνωση

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (23/09/2024) πως βομβαρδίζει την Βηρυτό και συγκεκριμένα τα νότια προάστια της πρωτεύουσας στον Λίβανο με στόχο τον διοικητή του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, Άλί Καράκι. Ο Αλί Καράκι θεωρείται ο υπ’ αριθμόν τρία στρατιωτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ με την οργάνωση να ανακοινώνει μερικές ώρες αργότερα πως «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος».

Αργά το βράδυ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες με στόχο να αποδείξουν ότι η Χεζμπολάχ κρύβει οπλισμό μέσα σε σπίτια πολιτών, στο νότιο Λίβανο. Δείτε μία από αυτές τις φωτογραφίες:

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι αναπτύσσει πυραύλους στα σπίτια των πολιτών του Λιβάνου, «χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα».

«Κάθε πολίτης που ζει κοντά σε όπλα της Χεζμπολάχ θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το σπίτι του για τη δική του ασφάλεια», έγραψε στο Χ.

«Καταστράφηκαν δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ»

Επίσης ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ καταστράφηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο.

Κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη «κορύφωση» των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Χεζμπολάχ, ο Γκάλαντ ανέφερε ότι «σήμερα καταστρέψαμε δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες και πυρομαχικά ακριβείας. Ό,τι έχτιζε η Χεζμπολάχ σε μια περίοδο δύο δεκαετιών, μετά τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου (σ.σ. το καλοκαίρι του 2006), καταστρέφεται από τις IDF (τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις)».

Από το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη και drones έχουν πλήξει περισσότερους από 1.300 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ σε διάφορες τοποθεσίες του Λιβάνου, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν κτίρια στα οποία η Χεζμπολάχ έκρυβε ρουκέτες, εκτοξευτές και drones (…) που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος των IDF ανακοίνωσε επίσης πως τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν απόψε εναντίον της Χάιφας – της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Ισραήλ – αλλά καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για τα επόμενα στάδια των επιχειρήσεών τους στον Λίβανο, μετά το σημερινό (23/09/2024) κύμα αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ.

«Διαλύουμε στρατιωτικές υποδομές που η Χεζμπολάχ έχτιζε επί 20 χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πλήττουμε στόχους και προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια», λέει ο στρατηγός Χαλέβι σε κέντρο επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, σε βίντεο που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Το Ιράκ συγκαλεί Σύνοδο των αραβικών χωρών

Το Ιράκ ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ (23/09/2024) ότι θέλει να οργανώσει μια «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητηθούν «οι επιπτώσεις από τη σιωνιστική επιθετικότητα» στον Λίβανο και «να εργαστούν από κοινού για να σταματήσει (σ.σ. το Ισραήλ) την εγκληματική συμπεριφορά του».

«Το Ιράκ καλεί και εργάζεται για τη διεξαγωγή μιας κατεπείγουσας συνόδου με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των αραβικών χωρών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη (…) για να συζητήσουμε τον αντίκτυπο της σιωνιστικής επιθετικότητας (…) στον Λίβανο» ανέφερε η ανακοίνωση του Ιρακινού πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ.

 

Tags
Back to top button