Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Λοιμωξιολόγος για δηλώσεις προέδρου εργαζομένων Ευαγγελισμού: Ο ιός πλήττει τους πάντες

Απάντηση στον πρόεδρο των εργαζομένων του Ευαγγελισμού ο οποίος υποστήριξε ότι για τη διασπορά του κορωνοϊού φταίνε τα πλουσιόπαιδα έδωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας, Μάριος Λαζανάς.

«Χθες ειπώθηκε ότι ο κορωνοϊός πλήττει τους πλούσιους και τα παιδιά τους. Πλήττει τους πάντες, τις δομές, γηροκομεία, εργοστάσια με απλούς εργαζόμενους που δεν ανήκαν στις ευγενείς τάξεις. Πρέπει να σταματήσει η διάκριση. Όλοι μπορούμε να προσβληθούμε από τον ιό και όλοι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες. Μου θυμίζει την εποχή του AIDS που έλεγαν ότι κολλάνε μόνο οι ομοφυλόφιλοι» είπε ο κ. Λαζανάς.

Ο ίδιος παρέθεσε, μάλιστα, το παράδειγμα του Ηρακλείου για το οποίο είπε οτι ο ιός κυκλοφόρησε αφού μετακινήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζανά η μεγαλύτερη μετάδοση του ιού προήλθε «από τον ντόπιο τουρισμό γιατί στις πύλες εισόδου υπήρχαν αυξημένοι έλεγχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι «ένα κομμάτι του πληθυσμού δεν έχει επιστρέψει στις εστίες τους και γυρίζοντας ενδεχομένως να έχουμε ξανά αύξηση των κρουσμάτων» χαρακτηρίζοντας «ευχάριστοότι δεν έχουμε 300αρια που περιμέναμε».

Όσον αφορά, τέλος, τις κλειστές δομές αφού υπενθυμισε ότι «στην πρώτη φάση της επιδημίας υπήρξε μια ιδιαίτερη προσοχή για τα γηροκομεία και τις ευαίσθητες δομές» στη συνέχεια παρατήρησε ότι «μετά τα μέτρα που έγιναν πιο ανοιχτά δυστυχώς υπήρξαν αρκετοί εργαζόμενοι που μετέφεραν τη λοίμωξη». «Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνονται τεστ σε αυτές τις δομές. Ο ΕΟΔΥ έχει βγάλει περισσότερο προσωπικό στις δομές και τους δρόμους για να διαγιγνώσκονται έγκαιρα τα προβλήματα όπου υπάρχουν» κατέληξε ο κ. Λαζανάς.

Tags
Back to top button