Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Μύκονος

Lockdown στη Μύκονο: «Καταστροφή για την ελληνική οικονομία» λένε τα διεθνή ΜΜΕ (βίντεο)

Τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, λόγω των ασυμπτωματικών κρουσμάτων Covid-19 που έχουν καταγραφεί στο νησί και προβλέπουν ότι η απόφαση θα πλήξει ακόμα περισσότερο την οικονομία της Ελλάδας.

Το Reuters, τονίζει πως το δημοφιλής νησί της Μυκόνου «απαγορεύει τη μουσική σε εστιατόρια και μπαρ». Το νησί είναι γνωστό στέκι πλουσίων και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε καλοκαίρι ανάμεσα στους οποίους και διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ, μοντέλα και αθλητές. Σημειώνουν επίσης, πως η Ελλάδα εξαρτάται από τον τουρισμό και χρειάζεται απελπισμένα μια ισχυρή σεζόν ώστε να καλυφθούν τα κενά της προηγούμενης καταστροφικής χρονιάς, συνεπώς η απόφαση θα είναι καταστροφική για την οικονομία της Ελλάδας.

Το κινεζικό πρακτορείο, σημειώνει πως η Μύκονος όπως και η Σαντορίνη, Κρήτη, Πάρος και Ιός είναι αντιμέτωπες με μια εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Τονίζει πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε ανακοίνωση του υπογράμμισε πως μόλις σε μια εβδομάδα από τις 7 Ιουλίου έως τις 14 από 77 κρούσματα έφτασαν στα 318 τα κρούσματα στη Μύκονο. Η αύξηση όπως εξηγεί το κινεζικό πρακτορείο, οφείλεται στα πάρτι που συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο σε συνδυασμό με τη νέα μετάλλαξη Δέλτα, αλλά το lockdown θα αποφέρει μεγάλη μείωση στα πολύτιμα έσοδα από τον τουρισμό,

Το Sky News, σημειώνει από την πλευρά του πως η Ελλάδα παραμένει στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας. Επιπλέον, σχολιάζει μεταξύ άλλων, πως αυτοί που έχουν απογοητευτεί περισσότερο είναι οι παίκτες της Εθνικής ομάδας που προσφάτως διασκέδαζαν στο νησί, οι οποίοι φεύγουν για άλλους προορισμούς.

Τα ελβετικά μέσα, αναφέρονται και στα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον εμβολιασμό. Όπως τονίζουν, εργαζόμενοι σε υγειονομικές και ευαίσθητες δομές υποχρεούνται να εμβολιαστούν, ενώ στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και κλαμπ θα επιτρέπεται μόνο σε όσους φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η Μύκονος αν και έχει τον υψηλότερο βαθμό εμβολιασμών στην Ελλάδα (90%) καταστρέφεται οικονομικά

Για πρόστιμα που μπορούν να αγγίξουν ακόμη και 200,000 ευρώ κάνει λόγο ο ιρλανδικός Τύπος τονίζοντας ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες τα ημερήσια κρούσματα αυξήθηκαν τουλάχιστον σε 400.

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 26 Ιουλίου, τονίζουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσθέτοντας ότι νωρίτερα θα έχει εκτιμηθεί η υγειονομική κατάσταση.

 

Tags
Back to top button