Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Λιβύη: Αγνοούνται 25 μετανάστες μετά από ναυάγιο στα ανοιχτά της Τρίπολης

Την Παρασκευή στα ανοικτά της Τρίπολης διασώθηκαν 115  μετανάστες καθώς το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης ναυαγούσε, όμως άλλοι 25 αγνοούνται, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης.

«Διασώσαμε 115 παράτυπους μετανάστες, ανάμεσά τους έξι γυναίκες (...) είναι όλοι υπήκοοι αφρικανικών κρατών, πλην ενός υπηκόου του Μπανγκλαντές», δήλωσε ο αξιωματικός αυτός, ο Αγιούμπ Κασέμ.

Κατά τις πληροφορίες που έδωσαν οι επιζήσαντες, στο φουσκωτό «υπήρχαν 140 επιβάτες». Οι άνθρωποι αυτοί επιβιβάστηκαν στο πλεούμενο κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μια παραλία στην Τατζούρα, μια μικρή πόλη 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

«Οι έρευνές μας για την εξεύρεση των αγνοουμένων απέβησαν άκαρπες», πρόσθεσε.

Ο λίβυος αξιωματικός εξήγησε ότι η ακτοφυλακή έλαβε μια κλήση για βοήθεια χθες το πρωί από τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Όταν έφθασαν στο σημείο σκάφη του λιβυκού λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ανακάλυψαν τους μετανάστες πάνω σε ένα ζόντιακ «που έβαζε νερό και κόντευε να βουλιάξει».

Στους μετανάστες προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην Τρίπολη πριν παραδοθούν στις υπηρεσίες δίωξης της παράνομης μετανάστευσης, είπε ο ίδιος.

Εξι χρόνια μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, η Λιβύη σπαράσσεται από συγκρούσεις για την εξουσία και βία κι έχει μετατραπεί σε κόμβο δικτύων που διακινούν μετανάστες προς την Ευρώπη.

Τον περασμένο μήνα, οι σοροί 75 ανθρώπων που προσπάθησαν να φθάσουν στην Ιταλία κάνοντας τον διάπλου της Μεσογείου ξεβράστηκαν σε μια ακτή της δυτικής Λιβύης.

Tags
Back to top button