Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Liberation: «Η ελληνική Αριστερά ισοπεδώθηκε από το γαλάζιο κύμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές»

«Tην Κυριακή το βράδυ, στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, η ελληνική Αριστερά ισοπεδώθηκε από το γαλάζιο κύμα του συντηρητικής Δεξιάς», όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αναφερόμενη στα αποτελέσματα της κάλπης.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχασε το παιχνίδι πόκερ. Στο τέλος του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή, ο χάρτης της Ελλάδας καλύφθηκε με μπλε χρώμα, το χρώμα του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, της δεξιάς ΝΔ. Δώδεκα από τις συνολικά 13 περιφέρειες πέρασαν τώρα στα χέρια της της Δεξιάς. Μόνο η Κρήτη, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, παραμένει κόκκινο και πράσινο. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, της Ελλάδας, πέρασαν επίσης στα χέρια της ΝΔ. Την Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη, την πήρε το ΚΚΕ, το ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ένα πολύ δογματικό κόμμα που τρέφει σπλαχνικό μίσος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ηγέτη του, Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέτρεψε την προεκλογική του εκστρατεία σε μία μονομαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ηγέτη της ΝΔ και υπέστη μια συντριπτική ήττα. Ανακοίνωσε το βράδυ της 26ης Μαΐου, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ελπίζοντας να σωθεί αλλά αυτό δεν συνέβη» προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε μία χαμένη στρατηγική» σχολιάζει στη Liberation ο κοινωνιολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βαγγέλης Λαγός. «Ύστερα από δέκα χρόνια λιτότητας, ήταν αδύνατο να πειστεί το εκλογικό σώμα απλά λέγοντας "η ΝΔ είναι χειρότερη από εμάς!". Αυτή η αρνητική σύγκριση εξάλειψε πλήρως το ζήτημα των ευρωπαϊκών πολιτικών» προσθέτει ο ίδιος.

«Ωστόσο, από αυτές η κυβέρνηση Τσίπρα έχει υποφέρει. Έξι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιβολή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στη χώρα. Γύρισε την πλάτη του στις προεκλογικές του υποσχέσεις και ο ίδιος με τη σειρά του εφαρμόζει τη λιτότητα. Από τον Αύγουστο του 2018, η κυβέρνηση έχει σίγουρα προσπαθήσει να εφαρμόσει κάποια μέτρα όπως η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού, φορολογικές ελαφρύνσεις ... δεν έπεισε όμως. Αλλά πού είναι η αναδιοργάνωση της ελληνικής παραγωγής και οικονομίας;» διερωτάται ο Έλληνας καθηγητής.

Για την Liberation «ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του ελπίζουν αναμφίβολα σε μία δεύτερη θητεία. Το στοίχημα θα μπορούσε να χαθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Tags
Back to top button