Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Λέσβος: Άφησαν ηλικιωμένο άλογο να πεθάνει - Τα αφήνουν να λιμοκτονούν (βίντεο)

Αφήνουν τα άλογα να λιμοκτονήσουν όταν γεράσουν…

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου για ένα λευκό άλογο το οποίο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, πεσμένο και ανήμπορε σε ένα χωματόδρομο, στην Καλλονή Λέσβου.

Επικοινωνήσαμε και ζητήσαμε τη βοήθεια των εθελοντών της ομάδας του CANILOS (της Ολλανδικής φιλοζωικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιείται για τα «βαρελόσκυλα» στο νησί μας), και οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης εντόπισαν το ζώο και μας έστειλαν το βίντεο που βλέπετε (Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Παναγιώτη Καμπά και Παναγιώτη Φραντζή από τον CANILOS για την άμεση ανταπόκριση)

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο κ. Γώγο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκλησή μας για να ελέγξει το ζώο, πρόκειται για ένα ηλικιωμένο άλογο το οποίο πάσχει και από περιτονίτιδα που μάλλον του την προκάλεσε το λανθασμένο κόψιμο των οπλών του. Η κατάστασή του εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμη: το άλογο δεν μπορούσε να σηκωθεί και να μετακινηθεί μόνο του, ενώ ήταν τόσο αδύναμο που όπως βλέπετε δεν μπορούσε καν να πιει το νερό που προσπαθούσαν να του δώσουν οι εθελοντές. Αν δεν εντοπιζόταν, θα πέθαινε από πείνα και δίψα -αν δεν το κατασπάραζαν πριν κάποια άλλα ζώα.

Έχουμε ήδη ενημερώσει από εχθές σχετικά την Δνση Κτηνιατρικής στην Καλλονή και το Δασονομείο Καλλονής, ενώ από την πλευρά του κτηνιάτρου ενημερώθηκαν οι αρχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου ώστε να μεταφερθεί το ζώο. Δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν αυτό κατέστη εφικτό ούτε την κατάσταση του ζώου.

Απευθύνουμε έκκληση σε όποιον γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ζώου να επικοινωνήσει με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης.

Tags
Back to top button