Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Λέκκας: Ο σεισμός του Μαραθώνα είναι συνέχεια των δονήσεων που έγιναν τον Ιανουάριο

Ως συνέχεια των σεισμών που σημειώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου στην περιοχή του Μαραθώνα χαρακτήρισε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ το βράδυ της Κυριακής με επίκεντρο το Σέσι Μαραθώνα.


Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο βορειοδυτικό άκρο της Πεντέλης προς τη Σταμάτα ενώ είχαν προηγηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα δεκάδες δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 3,8 Ρίχτερ στην ακτογραμμή Ραφήνας-Νέας Μάκρης.

Όπως εξήγησε «έχουμε έχουμε ένα σύστημα ρηγμάτων που δραστηριοποιείται και δίνει αυτούς τους μικρούς σεισμούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτά τα ρήγματα δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερους σεισμούς».

Ο κ. Λέκκας τόνισε ακόμα ότι «έχει σημασία ότι δεν γίνεται διασπορά των επικέντρων και έτσι δεν θα μεταναστεύσει η δραστηριότητα στον Ωρωπό ή το Νότιο Ευβοϊκό» υπενθυμίζοντας σε άλλη συνέντευξή του ότι το ρήγμα του Ωρωπού είχε δώσει το 1960 σεισμό 6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.


Tags
Back to top button