Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Λαγοκέφαλος: Το ψάρι που παίρνει την «εκδίκησή» του μετά…

Ο λαγοκέφαλος περιέχει τοξίνες σε διάφορα σημεία του σώματός του, οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση βρώσης τους από τον άνθρωπο. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα ψάρια πολλές φορές καταλήγουν σε πιάτα ως γευστικοί μεζέδες των ψαράδων της Αγίας Γαλήνης.

Αρκετοί κάτοικοι αγνοούν την απαγορευτική νομοθεσία και καταναλώνουν τα συγκεκριμένα ψάρια, τα οποία καθαρίζουν μόνοι τους από το δηλητήριο που περιέχουν.

«Θέλει έναν ειδικό τρόπο για να το καθαρίσουνε, δηλαδή το δέρμα και τα εντόσθια, με χειρουργική επέμβαση θα έλεγα και από εκεί και πέρα το κρέας τους είναι πεντανόστιμο. Δεν τον δίνουν σε ξένους, ούτε σε εστιατόρια, αλλά οι αλιείς, συγγενικά πρόσωπα, οικογένειες καταναλώνουν ποσότητα λαγοκεφάλων», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Μανώλης Φουντεδάκης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Αγίας Γαλήνης. Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι έχει φάει πολλές φορές το συγκεκριμένο ψάρι.

Οι τολμηροί Κρητικοί διαλαλούν ότι κάθε λαγοκέφαλος βγάζει δύο φιλέτα καθαρά, δίχως κόκκαλα, με γεύση που θυμίζει κοτόπουλο, όμως οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το παραμικρό λάθος στον καθαρισμό του αδηφάγου τοξικού ψαριού, που ήρθε στη χώρα μας από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ, μπορεί να σκοτώσει όποιον το βάλει στο στόμα του, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του καναλιού.

«Συνιστούμε να μην καταναλώνουν το ψάρι αυτό, γιατί μπορεί βέβαια κάποιοι να το έχουν φάει και να μην έχουν πάθει τίποτα, αλλά πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο μοιραίο περιστατικό», τόνισε από την πλευρά της η Νότα Περιστεράκη, Βιολόγος-Ιχθυολόγος του ΕΛΚΕΘΕ.

Η τοξίνη του λαγοκέφαλου, για την οποία δεν υπάρχει αντίδοτο, προκαλεί αναπνευστικές διαταραχές, κυκλοφοριακή ανεπάρκεια και μυϊκή παράλυση.

 

Tags
Back to top button