Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κύπρος: 42 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Έναν θάνατο και 42 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας Κύπρου. Ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορωνοϊό είναι 373, ενώ 33 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 13 σε σοβαρή κατάσταση. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,10%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 73,157.

Εν τω μεταξύ, το 58,8% έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέχρι και τις 11 Ιουνίου, ενώ ποσοστό 39% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, λαμβάνοντας είτε και τις δύο δόσεις των εμβολίων AstraZeneca, Moderna και Pfizer είτε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Από τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, το ποσοστό εμβολιασθέντων τουλάχιστον με την 1η δόση είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό στα άτομα 70 ετών και άνω, ενώ με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 40-49, 50-59 και 60-69. Επιπλέον, σημαντική αύξηση παρουσιάζεται την τελευταία εβδομάδα στην ηλικιακή ομάδα των 30-39. Χαμηλό και σε σταθερή πορεία παραμένει, ωστόσο, το ποσοστό των ατόμων που έλαβαν τουλάχιστον την 1η δόση στις ηλικίες 18-29 ετών.

Κύπρος: Πέθανε από κορονοϊό ο αρνητής των εμβολίων και γιατρός Μιχάλης Μάρκου

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό ηλικίας 18-29 ετών αντικατοπτρίζεται και στα ποσοστό των κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά, με τα περισσότερα νέα περιστατικά COVID να εντοπίζονται κυρίως στα άτομα της ηλικιακής ομάδας κάτω των 30 ετών. Από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, προκύπτει ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό κοντά στο 95% δεν έχει εμβολιαστεί, γεγονός που καθιστά τα άτομα αυτά πιο επιρρεπή στον ιό και στις μεταλλάξεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Tags
Back to top button