Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Κ.Τσιάρας για συνεπιμέλεια: «Θα υπάρχει point system για να βλέπει ο δικαστής αν τηρούνται οι όροι»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε σχετικά με τη διαδικασία συνεπιμέλειας πως «ζούμε μια νέα κοινωνική πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε, για αυτό και θεσπίζουμε για πρώτη φορά την κοινή μέριμνα των δύο γονέων για τα παιδιά».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «η φιλοσοφία του νομοσχέδιου είναι να στηρίξουμε τα παιδιά. Προσπαθούμε για πρώτη φορά να προσδιορίσουμε την από κοινού μέριμνα για την ανατροφή του παιδιού των γονιών μετά από το διαζύγιο».

Ο Κώστας Τσιάρας συμπλήρωσε ότι η αποκαλούμενη ως συνεπιμέλεια (σημ: διευκρίνισε ότι η εν λόγω λέξη ως όρος δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο) είναι κάτι που ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα, καθώς δεν έχει υπάρξει επί δεκαετίες εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι «θα υπάρχει και point system για να βλέπει ο δικαστής αν τηρούνται οι όροι που έχουν συμφωνηθεί και αν χρειαστεί να γίνονται μεταβολές ή ακόμη και αφαίρεση της από κοινού μέριμνας. Κριτήρια θα είναι μεταξύ άλλων: η ενδοοικογενειακή βία, η τήρηση των όρων της κοινής μέριμνας και η καταβολή της διατροφής», ενώ τόνισε ότι «όταν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για ενδοοικογενειακή βία, δεν θα υπάρχει δικαστήριο που να δώσει έστω ένα προνόμια στην πλευρά του θύτη».

«Θέλουμε να καλλιεργήσουμε μια άλλη κουλτούρα για τις σχέσεις των δύο γονιών, ώστε να μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους, ει δυνατόν μέσω της διαμεσολάβησης πριν καν φθάσουν στο δικαστήριο», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας.

Όπως είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης, «ξέρω ότι υπάρχει και ανησυχία και από τα δύο αντιμαχόμενα μέρη. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι τολμηρό και άλλοι ότι «χαλάμε» μια διαδικασία που λειτουργούσε για καιρό. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Έχει μελετηθεί κάθε λεπτομέρεια, ώστε όλα να είναι προς όφελος του παιδιού».

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας είπε θα υπάρξει «αναδρομικό – μεταβατικό» στάδιο δύο ετών για τις περιπτώσεις διαζευγμένων γονιών, ώστε να μπορέσουν να κάνουν «χρήση» των όρων του νέου νομικού πλαισίου.

Προσέθεσε ότι επιδιώχθηκε να υπάρχει συνεννόηση με τα άλλα κόμματα και πολλές προτάσεις τους έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο, ενώ εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο για την αποκαλούμενη ως συνεπιμέλεια θα ψηφιστεί από την Βουλή έως το τέλος του  Φεβρουαρίου.

Tags
Back to top button