Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κτηνωδία στην Ινδία - 18χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της από 60 άνδρες και αγόρια για τουλάχιστον 5 χρόνια

18χρονη από την Ινδία κατήγγειλε τον βιασμό της επί πέντε χρόνια από 60 συμμαθητές, γείτονες, συγγενείς και αγνώστους.

Η συγκλονιστική είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου μετά από την δημοσίευση του CNN.

Πριν από πέντε χρόνια, ένα 13χρονο κορίτσι, κόρη φτωχών μισθωτών εργατών από μια από τις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες της Ινδίας, φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν από τους γείτονές της στο χωριό όπου ζούσε. Ο φερόμενος ως θύτης της το βιντεοσκόπησε και η αστυνομία ερευνά αν χρησιμοποίησε τις εικόνες για να εκβιάσει και να χειραγωγήσει το κορίτσι ώστε να βιαστεί και να κακοποιηθεί σεξουαλικά από δεκάδες άλλους άνδρες και αγόρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η αστυνομία λέει ότι οι ισχυρισμοί ήρθαν στο φως μόνο όταν το κορίτσι, που σήμερα είναι 18 ετών, μίλησε σε έναν σύμβουλο που επισκέφθηκε το κολέγιο της στην πολιτεία Κεράλα και περιέγραψε λεπτομερώς τα χρόνια φρικτής κακοποίησης. Συνολικά 58 άνδρες και αγόρια έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τη σεξουαλική επίθεση, τον βιασμό και τον ομαδικό βιασμό του κοριτσιού. Άλλοι δύο άνδρες που καταζητούνται σε σχέση με την υπόθεση έχουν διαφύγει από τη χώρα, δήλωσε στο CNN ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της Κεράλα, Ajeetha Begum.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι συμμαθητές της, συγγενείς της, γείτονές της, από ανήλικους έως άνδρες γύρω στα 40, σύμφωνα με έγγραφα της υπόθεσης που εξέτασε το CNN και συνεντεύξεις με την τοπική αστυνομία. Σημειώνεται πως δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες και οι 58 άνδρες παραμένουν υπό κράτηση. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν έχει μιλήσει δημοσίως για τους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με τους ινδικούς νόμους περί βιασμού, τα στοιχεία του φερόμενου θύματος δεν δημοσιοποιούνται.

Η βία κατά των γυναικών είναι ανεξέλεγκτη στην Ινδία λόγω του παγιωμένου σεξισμού και της πατριαρχίας, παρά την τροποποίηση των νόμων ώστε να περιλαμβάνουν αυστηρότερες ποινές για τους θύτες. Τον Αύγουστο, ο βιασμός και η δολοφονία μιας εκπαιδευόμενης γιατρού στην ανατολική πόλη Καλκούτα προκάλεσε πανεθνική απεργία των γιατρών που έβγαλε δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους για να απαιτήσουν αλλαγή.

Η φερόμενη κακοποίηση άρχισε όταν ο νεαρός άνδρας από το χωριό παρενόχλησε το κορίτσι και τράβηξε σεξουαλικά βίντεο και φωτογραφίες, δήλωσε η αστυνομία στο CNN. Τουλάχιστον τρεις από τους κακοποιητές της υποσχέθηκαν να την παντρευτούν, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ένας απείλησε ότι θα τη σκοτώσει αν κατήγγειλε την κακοποίηση. Ορισμένοι από τους άνδρες ενεργούσαν μόνοι τους, δήλωσε η αστυνομία. Αλλά άλλοι κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό.

«Δεν είναι ότι όλες οι υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους. Αλλά σε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας. Πολλοί από τους άνδρες επικοινώνησαν με το νεαρό κορίτσι στο τηλέφωνο του πατέρα της, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το WhatsApp, αργά το βράδυ, αφού εκείνος είχε πάει για ύπνο, δήλωσε η αστυνομία. Η φερόμενη κακοποίηση έλαβε χώρα σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, σε σπίτια και σε αυτοκίνητα, σε στάσεις λεωφορείων και σε χωράφια.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις φέρονται να εμπλέκονται άνδρες που ήταν άγνωστοι και ζούσαν σε πόλεις δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. Ορισμένες από τις περιπτώσεις περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για εμπορία ανθρώπων, επειδή οι άνδρες ανάγκαζαν το κορίτσι να ταξιδέψει εκτός του χωριού της, δήλωσε η αστυνομία. Οι ισχυρισμοί έχουν προκαλέσει σοκ στο χωριό του κοριτσιού στους καταπράσινους λόφους της Κεράλα, όπου πολλοί εργάζονται ως μισθωτοί εργάτες σε χαμηλά αμειβόμενες δουλειές όπως οι κατασκευές και η γεωργία.

Η αστυνομία λέει ότι οι γονείς του κοριτσιού εργάζονταν πολλές ώρες και δεν γνώριζαν για την φερόμενη κακοποίηση της κόρης τους.

 

Tags
Back to top button