Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ξεροτήγανα με ρακή: Μία πρωτότυπη συνταγή – Απλή, εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή

Εξαιρετικά γευστικά και ένα καλό σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας όποτε θέλετε.


ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη

500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

80 ml. Χυμό πορτοκάλι

50 ml. Ρακή


80 ml. Ελαιόλαδο

130 ml. Νερό

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για το σερβίρισμα

Μέλι

Σουσάμι

Κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και με τη βοήθεια του γάντζου τα χτυπάμε μέχρι το ζυμάρι που θα δημιουργηθεί να ξεκολλάει τελείως από τα τοιχώματα.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο, όπου την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την διαχωρίζουμε σε τέσσερα μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Αλευρώνουμε συνεχώς τον πάγκο για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενες λωρίδες των 3-4 εκ. περίπου.

Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε ένα πιρούνι και τυλίγουμε γύρω του μία από τις λωρίδες.

Βάζουμε τη λωρίδα στο τηγάνι, κρατώντας το πιρούνι και την αφήνουμε να τηγανιστεί, μέχρι να έχει ένα χρυσαφί χρώμα. Την αφαιρούμε από το τηγάνι και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει στην επιφάνειά της απορροφητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης .Μόλις είναι έτοιμα όλα τα ξεροτήγανα τα μεταφέρουμε από το απορροφητικό χαρτί όπου τα έχουμε αφήσει να στραγγίξουν, στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με μέλι, σουσάμι, κανέλα και σερβίρουμε.

Tags
Back to top button