Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κρύος ή ζεστός καφές; Ποιος είναι πιο υγιεινός και γιατί

Ο καφές για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι απλά μια συνήθεια αλλά ένα ιερό τελετουργικό.

Κάθε πρωί, περιμένουμε να πιούμε την πρώτη γουλιά για να ξυπνήσουμε καλά και να πάρουμε ενέργεια ώστε να αδράξουμε την μέρα.

Ο καθένας επιλέγει τον καφέ του ανάμεσα σε τόσα διαφορετικά είδη, χαρμάνια και ποικιλίες.

Συνήθως το καλοκαίρι προτιμούμε κάτι δροσιστικό ενώ οι κρύες μέρες του χειμώνα απαιτούν μια αχνιστή κούπα καφέ.

Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ, ποιος καφές είναι καλύτερος για εμάς και την υγεία μας; Ο κρύος ή ο ζεστός;

Κι όμως, από ότι φαίνεται, δεν είναι το ίδιο.

Σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, επιστήμονες του Thomas Jefferson University στη Φιλαδέλφεια συνέκριναν την οξύτητα και την δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών στον ζεστό και στον κρύο καφέ.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο ζεστός καφές έδειξε υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δραστηριότητας. Τα αντιοξειδωτικά έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας όπως η μείωση του κινδύνου της καρδιαγγειακής νόσου, διαβήτη και πρόωρου θανάτου.

«Με ρέγουλα, ο καφές μπορεί να είναι καλός για σένα», αναφέρει η επίκουρη καθηγήτρια Megan Fuller. «Βρήκαμε ότι ο ζεστός καφές περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον κρύο».

Ακόμη, βρήκαν ότι η οξύτητα ανάμεσα στα δύο είδη καφέ είναι παρόμοια. Τελικά, ο κρύος καφές δεν είναι πιο ελαφρύς.

Οι λάτρεις του κρύου καφέ, όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Έχει πολλές πολυφαινόλες και μεταλλικά στοιχεία που προάγουν την υγεία. Ακόμη, κάποιοι τον βρίσκουν πιο γευστικό ώστε δεν χρειάζεται να προσθέτουν ζάχαρη, γάλα ή γεύση, σύμφωνα με το Cooking Light. 

Tags
Back to top button