Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Κρήτη: Στοιχεία για το θάνατο της Γαλλίδας τουρίστριας - Λύνεται το μυστήριο της τραγωδίας

Το παζλ της υπόθεσης συμπληρώνεται σιγά σιγά και αποκαλύπτεται η τραγική ειρωνεία πίσω από τον θάνατο της 29χρονης…

Στοιχεία που συνηγορούν στο ότι ο θάνατος της 29χρονης Γαλλίδας, που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης κοντά στο μονοπάτι Ε4 από Ελαφονήσι προς Κριό Κουντούρας, δεν οφείλεται στην πτώση της αλλά σε θερμοπληξία, εξετάζουν οι Αρχές. Η άτυχη τουρίστρια, που είχε εξαφανιστεί από τις 24 Ιουνίου, δεν αποκλείεται να εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις της να την εγκατέλειψαν λίγο πριν φτάσει στον προορισμό της.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων βρήκαν τη σορό της 29χρονης Βιολέτ Γκιγκανό σε μια κατηφορική πλαγιά που απείχε περίπου πεντακόσια μέτρα δεξιά του μονοπατιού Ε4 από το Ελαφονήσι προς τον Κριό. Ήταν πεσμένη ανάσκελα και δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια από πτώση. Λόγω παρέλευσης των ημερών και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Τα ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές ενισχύουν την πιθανότητα η άτυχη κοπέλα να υπέστη θερμοπληξία και να έχασε τις αισθήσεις της. Η ενδυμασία της και τα μέσα που είχε μαζί της φαίνεται πως δεν ήταν κατάλληλα για περιπατητικές διαδρομές και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα.

Η 29χρονη φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο καπέλο, που τραβούν την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ τα άδεια μπουκάλια νερού που βρέθηκαν δίπλα της μαρτυρούν ότι τα αποθέματά της είχαν τελειώσει. Θεωρείται πολύ πιθανό, όταν πια είχε εξαντληθεί από την πεζοπορία στη ζέστη, να συνέχισε έξω από το μονοπάτι Ε4 για να βρεθεί σε πιο σκιερό μέρος. Εξετάζεται επίσης το σενάριο να έχασε τον προσανατολισμό της.

Τραγική ειρωνεία είναι πως, με περπάτημα δέκα λεπτών από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρή, θα έφτανε στην παραλία του Κριού όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό της. Οι δυνάμεις της, όμως, την πρόδωσαν και το πάθος της να γνωρίσει τη φύση αποδείχτηκε μοιραίο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη Γαλλίδα έφτασε μόνη της στα Χανιά στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να απολαύσει ολιγοήμερες διακοπές.

Η ίδια νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και πήγε σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας όπου είχε κλείσει τη διαμονή της. Στη συνέχεια άρχισε να κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσει τα τοπία.

Η 29χρονη είχε σχεδόν καθημερινή «παρουσία» στα social media καθώς ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της στην περιοχή. Παράλληλα, είχε επικοινωνία με την οικογένειά της. Αυτά όμως συνέβησαν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Η οικογένειά της επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Η 29χρονη είχε κανονίσει να αναχωρήσει στις 28 Ιουνίου ωστόσο ποτέ δεν πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα πράγματά της. Η οικογένειά της, με τη συνδρομή των Γαλλικών Αρχών, ενημέρωσαν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής τουρίστριας.

 

Tags
Back to top button