Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κρίταμο: Η νόστιμη υπερτροφή που είναι γεμάτη βιταμίνη C

Το κρίταμο ή αλμύρα, είναι ένα πολύτιμο χορταρικό, που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική και εκτός από τη νοστιμιά που προσφέρει, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C!


Το κρίταμο (crithmum maritimum) είναι ένα σπάνιο υλικό με μοναδικές ιδιότητες. Θεωρείται υπερτρόφιμο με μεγάλες μαγειρικές δυνατότητες.

Το κρίταμο εξελίχθηκε ως φυτό που επιβιώνει σε ακραίες συνθήκες αναπτύσσοντας έτσι ένα μοναδικό και πολύτιμο για την υγεία κοκτέιλ συστατικών.

Η συνεισφορά του στην υγεία ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι λαοί το χρησιμοποιούσαν στη διατροφή τους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες.

Οι ναυτικοί στη Μεσόγειο το έτρωγαν για να προστατευτούν από το σκορβούτο, καθώς η σύγχρονη έρευνα έχει δείξει ότι 100γρ. κρίταμο καλύπτουν την ημερήσια δόση σε βιταμίνη C που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας!


Η σύγχρονη ακαδημαϊκή έρευνα αποδεικνύει επίσης ότι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση εναντίον ενός ευρέως φάσματος βακτηριδίων. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ω3 και ω6.

Το κρίταμο μπορείτε να το βρείτε σε πέντε μορφές: σε ελαφριά άλμη, σε τουρσί, φρέσκο, αποξηραμένο σε σκόνη ως μπαχαρικό και σε σπόρους.

Μικρά μυστικά

  • Το κρίταμο σερβίρεται και μόνο του ως μεζές με λάδι, λεμόνι και λίγο σκόρδο για να συνοδεύσει κρασί ή τσίπουρο ή να απογειώσετε με αυτό τις σαλάτες σας
  • Συνδυάζεται θαυμάσια με όσπρια όπως φάβα, ρεβίθια, φακές και φασόλια.
  • Γίνεται ξεχωριστή ομελέτα – σαγανάκι
  • Παντρεύεται με γιαούρτι και σκόρδο για ένα αλλιώτικο τζατζίκι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε ένα διαφορετικό πέστο για τη μακαρονάδα σας
  • Συνοδεύει με ιδανικό τρόπο ψάρια και θαλασσινά ή κρύα πιάτα.
Tags
Back to top button