Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού (βίντεο)

Μεγάλη ζημιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκάλεσε χαλαζόπτωση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, που έπληξε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, την ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης.

Οι ζημιές από το χαλάζι, σε μέγεθος φουντουκιού, εκτείνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 60-70 % του κάμπου.

Μιλώντας στο kozan.gr, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, κ. Νίκος Κουτλιάμπας, ανέφερε: «Η ζημιά είναι τεράστια. Το χαλάζι χτύπησε όλο το κάμπο. Τέτοιο χαλάζι είχε να κάνει πολλά χρόνια».

Περισσότερο καθησυχαστικός ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Δήμητρα», Δημήτρης Κοσμάς, είπε: «Υπάρχει ζημιά, αλλά δεν είναι τραγική. Το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότερες καλλιέργειες είναι σε πρώιμο στάδιο, εκτός από τα βερίκοκα, τα οποία, πράγματι, υπέστησαν μεγάλη ζημιά. Τέτοια χαλαζόπτωση, είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε».

Ακριβής εκτίμηση των ζημιών, που έπληξαν όλες τις καλλιέργειες (μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια) και κυρίως τα βερίκοκα, θα γίνει τις επόμενες μέρες, με την αναγγελία στον ΕΛΓΑ Κοζάνης.

Πηγή: kozan.gr

Tags
Back to top button