Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κοτόπουλο, κρέας, μακαρόνια, σούπα -Πώς θα ζεστάνεις σωστά κάθε φαγητό που περίσσεψε

Τις γιορτές το φαγητό είναι απόλαυση και μας αρέσει να περνάμε στιγμές με τους φίλους μας και την οικογένειά μας.


Τις περισσότερες φορές μάς έχει περισσέψει φαγητό από την προηγούμενη μέρα καθώς πάντα μαγειρεύουμε περισσότερη ποσότητα για τους καλεσμένους μας.

Και επειδή δεν θέλουμε να πετάξουμε το φαγητό που περίσσεψε, φοβόμαστε ότι εάν το ξαναζεστάνουμε θα χάσει τη φρεσκάδα και την τραγανότητά του.

Είναι αλήθεια ότι όσες φορές έχεις ζεστάνει φαγητό από την προηγούμενη μέρα, δεν έχει την ίδια ωραία γεύση.

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους το φαγητό που μας περίσσεψε την προηγούμενη μέρα μπορούμε να το καταναλώσουμε με ασφάλεια και την επόμενη.


Το βασικό είναι να το ζεστάνουμε με το σωστό τρόπο ώστε να είναι πεντανόστιμο και φρέσκο σαν να το βγάλαμε μόλις από τον φούρνο.

Για να δούμε πώς μπορούμε να ζεστάνουμε σωστά το χτεσινό φαγητό:

1. Πίτσα

Ενας τρόπος είναι να βάλεις την πίτσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια να την τοποθετήσεις στο φούρνο για 3-5 λεπτά. Ο άλλος τρόπος είναι να την βάλεις κατευθείαν από το ψυγείο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και να τη ζεστάνεις για 3-4 λεπτά. Κλείσε το μάτι και κάλυψε το τηγάνι με ένα αλουμινόχαρτο.

2. Κοτόπουλο και μπριζόλα

Βάλε το κοτόπουλο ή το κρέας σε ένα ταψί στον φούρνο και ζεστάνέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αλλιώς, βάλτο το σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και ζεστάνετέ το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσεις και από τις δύο πλευρές.

3. Σούπα

Αν η σούπα σου έχει γίνει πηχτή, πρέπει να προσθέσεις λίγο νερό στην κατσαρόλα όταν θα την ζέστανεις σε πολύ μέτρια φωτιά.

4. Μακαρόνια

Βάλε τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι με λίγο νερό και λάδι και ανακάτεψε για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

5. Ψητά Λαχανικά

Μην βάλεις τα ψητά λαχανικά σε φούρνο μικροκυμάτων. Προτιμότερο είναι να τα βάλεις στον φούρνο στους 400-450 βαθμούς για 4-5 λεπτά αφού πρώτα τα αλείψεις με λίγο λάδι.

6. Ρύζι

Βάλε το ρύζι σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Για να μην σου κολλήσει πρέπει να το ανακατεύεις συχνά.

7. Πουρές

Μπορείς να ζεστάνεις ξανά τον χθεσινό πουρέ σε μπεν μαρί.

bovary.gr

Tags
Back to top button