Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κοτοκεφτέδες φούρνου με sauce tartare ντομάτας: Ένα εναλλακτικό πιάτο για σήμερα

Προετοιμασία 15΄, Αναμονή: 30΄ τουλάχιστον, Ψήσιμο 30΄


Υλικά (για 20-25 κεφτεδάκια)
500 γρ. κιμά κοτόπουλο (μπούτι – ως πιο λιπαρό)
1 λεμόνι ή λάιμ (τον χυμό)
1 κ.γ. κουρκουμάς
½ κ.γ. κάρδαμος
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο σε καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αβγό (μόνο το ασπράδι)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
125 γρ. ψωμί τοστ
100 ml γάλα
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 κ.σ. αλεύρι

Αλάτι
Για το ταρτάρ ντομάτας
250 γρ. ντοματίνια
5 φύλλα δυόσμος
1 λεμόνι ακέρωτο βιολογικό, το ξύσμα
30 γρ. μπαλσάμικο λευκό
80 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τριμμένο κολοκύθι μέχρι να μαραθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μουλιάζουμε το ψωμί του τοστ στο γάλα και το στραγγίζουμε.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, τον κουρκουμά, τον χυμό λάιμ, την πάπρικα, το ψωμί και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να σφίξει.


Πλάθουμε τους κεφτέδες μας και τους βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Ταρτάρ ντομάτας

Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, το αλάτι και το ξύσμα.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες και ρίχνουμε επάνω τους το ταρτάρ ντομάτας.

Tags
Back to top button