Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός -Παγώνη: O κόσμος να έχει εμπιστοσύνη για το εμβόλιο (βίντεο)

«Είναι δύσκολες μέρες και χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» είπε η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ που σχολίασε τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όπου μεταξύ άλλων φάνηκε ότι πάνω από 4 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται,  και για το λόγο αυτό, θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης ώστε σιγά σιγά βάσει των επιστημονικών δεδομένων να αρχίσουν και αυτοί να καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να γίνει το εμβόλιο. «Δεν υπάρχουν προσωπικές γνώμες, υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα» είπε, μιλώντας στο MEGA και συμπλήρωσε ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα για συγκεκριμένα εμβόλια δείχνουν ότι είναι ασφαλή, συνεπώς το εμβόλιο πρέπει να γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βεβαίως θα το κάνω το εμβόλιο», απάντησε η κ. Παγώνη σε σχετική ερώτηση, συμπληρώνοντας ότι όπως όλοι οι γιατροί παρακολουθεί τις επιστημονικές  εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια και «είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά». «Καμία επιτροπή δεν θα βάλει την υπογραφή της για να εμβολιαστεί κόσμος και να υπάρχει πρόβλημα». Για αυτό «ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη».

Όταν έρθει το εμβόλιο στη χώρα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μεθοδικά και συντονισμένα ανάλογα με τις ομάδες που προηγούνται. Προσέθεσε ότι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο καθώς είναι υψηλού κινδύνου.

Η κ. Παγώνη ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ότι ιδιώτες γιατροί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κοροναϊού δέχτηκαν «επίθεση» από συναδέλφους του ΕΣΥ, διέψευσε τέτοιες πληροφορίες.

Αναφέρθηκε στην απάντηση της ΕΙΝΑΠ και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουν γίνει όσα καταγγέλθηκαν σε νοσοκομείο της χώρας. «Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αν έχει τέτοια στοιχεία να τα δώσει εδώ και τώρα», αν δηλαδή ιδιώτες γιατροί παρουσιάστηκαν σε νοσοκομεία και υπέστησαν «μπούλινγκ», δηλαδή απαράδεκτη συμπεριφορά από νοσοκομειακούς γιατρούς είπε η κ.Παγώνη. «Το θέμα το ψάξαμε από χθες σε όλη την Ελλάδα και δεν υπάρχει σε κανένα νοσοκομείο τέτοια συμπεριφορά» είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που ζητούν βοήθεια από συναδέλφους τους και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους δεν είναι δυνατόν να έχουν συμπεριφερθεί κατ’αυτόν τον τρόπο.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα είπε ότι αυτήν την εβδομάδα σταδιακά και με πολύ αργούς ρυθμούς θα αρχίσει να υπάρχει μια ελάχιστη ελάττωση, ωστόσο δεν θα φανεί ακόμη αντίστοιχη ελάττωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων.

 

Tags
Back to top button