Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Η θνησιμότητα στην Ελλάδα είναι τετραπλάσια σε σχέση με τις άλλες χώρες

Σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία στην Ελλάδα είναι τριπλάσια ή και τετραπλάσια θνησιμότητα στους φορείς του κορωνοϊού σε σχέση με τη Γερμανία, την Γαλλία την Βρετανία, την Αυστρία και άλλες χώρες, κάτι που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά τόσο για την κατάσταση του ΕΣΥ, όσο και για τον αριθμό των τεστ που γίνονται. 

Οι συγκεκριμένες χώρες έχουν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό καθημερινών κρουσμάτων, μερικές φορές ισάριθμων με την θανατηφόρα πρώτη φάση της πανδημίας την περασμένη άνοιξη.

Όμως ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον αναλογικά κατά πολύ μικρότερος αυτών της Ελλάδος.

Ετσι η «καμπύλη» των θυμάτων του κορωνοϊού έχει γίνει ευθεία εν αντιθέσει με την Ελλάδα που παρουσιάζει σημαντικές αυξητικές τάσεις.

Την ίδια ώρα εντυπωσιάζει η πύκνωση κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας (όρια του δήμου Αθηναίων) όπου φέρεται να καταγράφεται το 40% των συνολικών φορέων της Αττικής, όταν αυτό το ποσοστό στις 3 Μαΐου ήταν μόλις 20% (314 κρούσματα στο κέντρο της πρωτεύουσας επί συνόλου 1496 σε όλη την Αττικη).

Στην Ελλάδα από τις αρχές του μήνα κατεγράφησαν 3876 κρούσματα και σημειώθηκαν 54 θάνατοι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 14 νεκρών ανά 1.000 φορείς του ιού .

Σχετικά κοντά στα ποσοστά της Ελλάδος είναι η Ισπανία όπου σημειώνονται πλέον καθημερινά περίπου 7.000 κρούσματα με 73 νεκρούς ανά ημέρα κατά μέσο όρο. Κάτι που αντιστοιχεί σε 10 νεκρούς ανά 1000 κρούσματα.

Tags
Back to top button