Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Κοντά στα 20 δισ. λίρες θα κοστίσει στις επιχειρήσεις μία αποτυχία συμφωνίας για το Brexit

Οι εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόσθετο κόστος ύψους 20 δισεκ. λιρών (27 δισεκ. δολαρίων) το χρόνο προκειμένου να συμμορφωθούν με τις τελωνειακές ρυθμίσεις στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο πλέον υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για φορολογικά ζητήματα.

Ο Τζον Τόμσον, μόνιμος γραμματέας στην αρμόδια βρετανική υπηρεσία εσόδων και τελωνείων, δήλωσε σε βουλευτές ότι η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία θα κόστιζε στις επιχειρήσεις ποσό αντίστοιχο με αυτό μιας τελωνειακής ρύθμισης γνωστής ως 'max fac' ή μέγιστης διευκόλυνσης, διότι οι εταιρίες θα πρέπει να συμπληρώνουν δηλώσεις στα τελωνεία.

«Εάν καταφύγουμε στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αυτό σίγουρα θα απαιτεί τελωνειακές δηλώσεις άρα θα είναι αντίστοιχο σε επίπεδο κόστους», δήλωσε ο Τόμσον, ερωτηθείς για το κόστος στην περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δεσμευθεί να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ, ένα βήμα που η ίδια υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου το Λονδίνο να μπορεί να συνάπτει τις δικές του εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Μέι δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει πώς θα το πετύχει αυτό, χωρίς να υψώσει χερσαία σύνορα για να ελέγχει τα προϊόντα μεταξύ της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, κάτι που η Βρετανία έχει δεσμευθεί ότι δεν θα συμβεί.

Η κυβέρνηση εξετάζει δύο πιθανές εναλλακτικές λύσεις, σε μια συζήτηση που έχει αποκαλύψει ένα βαθύ σχίσμα εντός του υπουργικού συμβουλίου της Μέι μεταξύ αυτών που θέλουν μια καθαρή έξοδο από την ΕΕ και αυτούς που είναι διατεθειμένοι να δεχθούν πιο στενή συνεργασία με τις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button