Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κομισιόν: Ίλβα Γιόχανσον - "Η Κύπρος δεν είναι έτοιμη για τη Σένγκεν"

Η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ανέφερε ότι η Κύπρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξή της στη Ζώνη Σένγκεν, τη στιγμή που Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία έχουν υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η ίδια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη στρατηγική σε ό,τι αφορά τη Σένγκεν, η Κύπρος δεν είναι έτοιμη να γίνει μέλος της Ζώνης Σένγκεν, καθώς δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για αυτό.

Κομισιόν: Σταϊκούρας - «Αναγνωρίζεται η προσπάθεια μας»

«Η Κύπρος δεν είναι έτοιμη ακόμη» σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Συμβούλιο της ΕΕ, σύντομα, θα άρει τους περιορισμούς για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία και θα εντάξει τις τρεις χώρες στη Ζώνη Σένγκεν, καθώς -όπως είπε η ίδια- έχουν εκπληρώσει όλα τα κριτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ζώνη Σένγκεν περιλαμβάνονται 26 ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένων 22 από τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ, πλην της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Κύπρου και της Ιρλανδίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα τη στρατηγική της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κύπρος: Άνοιγμα των οδοφραγμάτων αποφάσισαν Αναστασιάδης-Τατάρ

«Η απεριόριστη κυκλοφορία εντός της περιοχής Σένγκεν είναι απαραίτητη για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Η Σένγκεν είναι μια καλά επεξεργασμένη μηχανή, αλλά, όπως κάθε μηχανή, για να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου τα θεμέλιά της πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται συνεχώς» είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Σήμερα παρουσιάζουμε ένα νέο δρόμο προς τα εμπρός που εγγυάται την ασφάλεια και την κινητικότητα των πολιτών της ΕΕ, ενισχύοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα της Σένγκεν στις προκλήσεις. Φυσικά, η Σένγκεν δεν είναι πλήρης χωρίς όλα τα κράτη-μέλη μας. Μια πιο περιεκτική Σένγκεν θα είναι πιο ισχυρή και πιο ασφαλής Σένγκεν» συμπλήρωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Tags
Back to top button