![Κομισιόν: Εντός τριών ωρών η ανταπόκριση του ΕΜΣΑ](https://pro-news.gr/images/posts/September 2017/komision-entos-triwn-orwn-i-antapokrisi-toy-emsa.jpg?5d8b68a32d86fc8e230704d0083756ca)
Σε διευκρίνιση που εκθέτει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή προχώρησε η Κομισιόν σχετικά με τη πολυτάραχη υπόθεση του Αγία Ζώνη 2.
Ο εκπρόσωπος Τύπου για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και κοινωνικής προστασίας σε ερώτηση για τη κινητοποίηση του ΕΜΣΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιας Ασφάλειας) δήλωσε πως η Επιτροπή δέχθηκε αίτημα από την κυβέρνησης μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς την 13η Σεπτεμβρίου και μόλις τρεις ώρες αργότερα ένα σκάφος τέθηκε στη διάθεση των ελληνικών αρχών.
Ολόκληρη η δήλωση του εκπρόσωπο: «Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς την 13η Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχτηκε αίτημα κινητοποίησης της EMSA (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας) και τρεις ώρες αργότερα ένα σκάφος τέθηκε στη διάθεση των ελληνικών αρχών. Στις 09:00 το πρωί της 13ης/9 η Κομισιόν πληροφορήθηκε ότι το σκάφος που τέθηκε στη διάθεση των ελληνικών αρχών είχε ξεκινήσει το έργο της απορρύπανσης».
eleftherostypos.gr