Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Κολοσσιαία συμφωνία Γαλλίας -ΗΑΕ για την προμήθεια 80 μαχητικών Rafale F4 και 12 ελικοπτέρων Caracal!

Το ταξίδι του Μακρόν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποδεικνύεται διπλά επικερδές.

Έτσι πέραν της συμφωνίας για την πώληση 80 μαχητικών Rafale F4 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα προμηθευτούν και 12 ελικόπτερα Caracal με ένα συμβόλαιο ύψους 1 δισ. ευρώ! Σύνολο σχεδόν 20 δισ. ευρώ!

Τα H225M Caracal είναι “βαριά” ελικόπτερα γενικής χρήσης που κατασκευάζει η Airbus. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλήθος αποστολών, από μεταφορά φορτίων και ανδρών, μέχρι αναγνώριση-επιτήρηση.

Μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους έως 5.670 κιλών. Έχει μήκος 19 μ. και διαθέτει δύο κινητήρες Turboméca Makila 2A1 ισχύος 2.382 hp έκαστος. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 324 χ.α.ω. και έχει ακτίνα δράσης έως και 1.253 χλμ. Έχει οροφή 6.095 μ.

H συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του ισχυρού άνδρα των Εμιράτων, πρίγκιπα διάδοχος του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγίντ αλ Ναχιάν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την απόκτηση 80 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που θα κατασκευαστούν από τον γαλλικό όμιλο Dassault Aviation, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Ντουμπάι του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε το Ελιζέ. Η παραγγελία αυτή είναι η πιο σημαντική που έχει εξασφαλιστεί για το μαχητικό αεροσκάφος αφότου τέθηκε σε λειτουργία το 2004.

“Εκτός από την παρουσία τριών γαλλικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος των Εμιράτων, αυτή η αμοιβαία εμπιστοσύνη (ανάμεσα στη Γαλλία και στα Εμιράτα) μεταφράζεται με την απόκτηση 80 αεροσκαφών Rafale, 12 ελικοπτέρων Caracal, και σχετικών στοιχείων. Πρόκειται για μια μεγάλη κατάληξη της στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στις δύο χώρες“, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον γενικό διευθυντή της Dassault Aviation, Ερίκ Τραπιέ, ενώ ο Μακρόν συζητούσε με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπεν Ζαγιέντ Αλ-Ναχιάν, στον χώρο της Παγκόσμιας Έκθεσης.

Τα αεροσκάφη θα αρχίσουν να παραδίδονται από το 2027 στο πρότυπο F4, ένα εν εξελίξει πρόγραμμα σχεδόν δύο δισεκ. ευρώ παραδοτέο το 2024 το οποίο παρουσιάζεται ως ένα “τεχνολογικό, βιομηχανικό και στρατηγικό άλμα”.

Η παραγγελία αυτή έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα 60 Mirage 2000-9 που απέκτησαν το 1998 τα Εμιράτα. Πραγματοποιείται δέκα χρόνια μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Από τότε τα Rafale πραγματοποίησαν ένα άνοιγμα διεθνώς παρά τον ανταγωνισμό αμερικανικών και ευρωπαϊκών αεροσκαφών. Αυτή τη στιγμή έχει έξι ξένους πελάτες: το Κατάρ (36 αεροσκάφη), την Ινδία (36), την Αίγυπτο (30 νέα, επιπλέον των 24), την Ελλάδα και την Κροατία.

Τα Εμιράτα είναι τώρα ο πέμπτος σημαντικότερος πελάτης της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας για τη δεκαετία 2011-2020, με παραγγελίες ύψους 4,7 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική έκθεση για τις εξαγωγές εξοπλισμών της Γαλλίας.

Τα τελευταία χρόνια, το Παρίσι έχει επικριθεί επειδή ορισμένα από τα όπλα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στη σύγκρουση στην Υεμένη, όπου η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της κατηγορούνται για φερόμενα εγκλήματα πολέμου από μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία.

 

Tags
Back to top button