Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κόκκινος κρέας: Ο μεγαλύτερος εχθρός της καρδιάς

Η διατροφή είναι το α και το ω για την προστασία της καρδιάς.


Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Υγείας Loma Linda που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, ακόμα και σε μικρότερες ποσότητες, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, ειδικά από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Saeed Mastour Alshahrani η έρευνα συμπληρώνει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε από προηγούμενες μελέτες καθώς σύγκρινε την υψηλή με την χαμηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος.

«Υπήρχε η απορία για την επίδραση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την μη κατανάλωση κόκκινου κρέατος», δήλωσε ο Alshahrani. «Θέλαμε να διερευνήσουμε τη σχέση της χαμηλής πρόσληψης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος στις καρδιαγγειακές παθήσεις και τη θνησιμότητα από καρκίνο συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν έτρωγαν καθόλου κρέας» εξηγούν οι ερευνητές.

Η έρευνα εξέτασε τους θανάτους περισσότερων από 7.900 ατόμων για μία περίοδο πέραν των 11 ετών. Η διατροφή τους αξιολογήθηκε από ερωτηματολόγια που συμπλήρωναν όσο ήταν εν ζωή και κατέγραφαν τη συχνότητα που κατανάλωναν συγκεκριμένες τροφές. Από τα άτομα που κατανάλωναν κρέας το 90% εξ αυτών έτρωγαν περίπου μόνο 60 γραμμάρια κόκκινου κρέατος ανά ημέρα.


Σχεδόν 2.600 από τους καταγεγραμμένους θανάτους προκλήθηκαν από καρδιαγγειακές παθήσεις ενώ περισσότεροι από 1.800 θάνατοι οφείλονταν σε καρκίνο. Η συνολική πρόσληψη κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος συνδέθηκε από τους ερευνητές με σχετικά υψηλότερο κίνδυνο θανάτων από καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Τα ευρήματά μας, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στα στοιχεία τα οποία ήδη έδειχναν πως η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην υγεία και τη μακροζωία», δήλωσε ο Δρ. Orlich.

Tags
Back to top button