Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Κ.Μητσοτάκης: «Όποιος θέλει να έρθει στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει υγειονομικό πιστοποιητικό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο, Ben Hall, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «The Global Boardroom», που διοργανώνουν οι Financial Times δήλωσε πως όποιος θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα θα πρέπει να έχει υγειονομικό πιστοποιητικό. 

«Θα ανοίξουμε με ασφάλεια», είπε  επαναλαμβάνοντας ότι όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς την Ελλάδα θα μπορεί να το κάνει, είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με το τεστ αντισωμάτων, είτε με ένα μοριακό τεστ.

«Τα πρόσφατα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αν τα συνδυάσετε με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα self test και το γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, εκτιμώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και το λιανεμπόριο λειτουργούν και θεωρώ πως η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά εντός του μήνα», είπε ο
πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, μάλιστα, ότι αυτές τις ημέρες ξεπερνιέται φράγμα των 100.000 εμβολιασμών ανά ημέρα και σημείωσε πως καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια τον Μάιο και τον Ιούνιο «εκτιμούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να προσφέρουμε εμβόλια σε όλον τον ενήλικο πληθυσμό».

Στα της Οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Ελληνική Οικονομία είναι έτοιμη για ένα rebound κάνοντας λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικών επενδύσεων με όπλο και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για κεφάλαια, που θα κατευθυνθούν σε κρίσιμους για την χώρα τομείς.

«Οι κεφαλαιαγορές είναι αισιόδοξες για την Ελλάδα. Εκδίδουμε πενταετές ομόλογο, μετά από καιρό. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως «οι εντάσεις μπορούν να τελειώσουν αν συμφωνήσουμε ότι οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα από ένα πλαίσιο με επίκεντρο τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Σημείωσε, δε, πως «καταστήσαμε σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας πως ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία είναι κάτι που αφορά και την Ευρώπη» και υπογράμμισε πως στην γειτονική χώρα προφέρεται μία θετική ατζέντα, αλλά με προϋποθέσεις και αιρεσιμότητα, αν η Τουρκία επιστρέψει στην αναθεωρητική εξωτερική πολιτική.
 

Tags
Back to top button