
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε για άλλη μια φορά την ικανοποίηση του για τα συμπεράσματα της Συνόδου παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά η παραμικρή αναφορά σε... κυρώσεις κατά της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι «απεύχεται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο».
Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ΄ναι ο μοναδικός ικανοποιημένος απ΄ όσα αποφασίστηκαν στην ΕΕ…
«Οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται και οι όποιες αποφάσεις εφόσον χρειαστεί αυτές να παρθούν – το απευχόμαστε θέλω να το ξαναπώ – θα παρθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε.
«Αποτυπώνεται στην παράγραφο 16 ότι οι διερευνητικές επαφές αφορούν ένα ζήτημα, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχει και η θετική ατζέντα. Ότι εμείς προσδοκούμε σε γόνιμη και θετική σχέση με την Τουρκία υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι όροι» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στην Κύπρο, σημείωσε πως «υπάρχουν σαφέστατες αναφορές σε ζητήματα που αφορούν στην Κύπρο. Ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας. Μια πολύ σημαντική αναφορά ως προς την Κύπρο είναι ότι ο τρόπος που μπορεί να λύσει τις διαφορές της για τις θαλάσσιες ζώνες είναι μέσα από διαπραγματεύσεις με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»