Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κλιμακώνεται η ομοσπονδιακή παρέμβαση Τραμπ: Στέλνει Εθνοφρουρά στην Ουάσιγκτον

Ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια, Πάτρικ Μόρισεϊ, ανακοίνωσε την αποστολή 300 ως 400 στρατιωτών της Εθνοφρουράς στην Περιφέρεια της Κολούμπια (Ουάσινγκτον), ανταποκρινόμενος σε αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ. Η αποστολή αυτή, που περιλαμβάνει εξοπλισμό και εξειδικευμένη εκπαίδευση, χαρακτηρίζεται ως «δέσμευση στη δημόσια ασφάλεια και την περιφερειακή συνεργασία».

Ο εκπρόσωπος του Μόρισεϊ, Ντρου Γκάλανγκ, δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά έλαβε εντολή αργά το βράδυ της Παρασκευής και εργάζεται για την οργάνωση της ανάπτυξης. Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την προσωρινή ανάληψη του ελέγχου της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, επικαλούμενος «έκτακτη επείγουσα κατάσταση» λόγω εγκληματικότητας και αστέγων.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι η παρουσία της Εθνοφρουράς θα συμβάλει στην προστασία ομοσπονδιακών περιουσιακών στοιχείων και στην ενίσχυση της ασφάλειας για τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Παρά τις ανησυχίες, τα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνουν ότι το 2024 καταγράφηκαν τα λιγότερα βίαια εγκλήματα των τελευταίων 30 ετών στην Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση Τραμπ και οι τοπικές αρχές διαπραγματεύτηκαν συμφωνία ώστε ο αρχηγός της αστυνομίας, διορισμένος από τη δήμαρχο Μιούριελ Μπάουζερ, να παραμείνει στη θέση του, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας της πόλης προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να εμποδίσει την ομοσπονδιακή παρέμβαση.

Tags
Back to top button