
Διγλωσσία στην κυβέρνηση για τα SMS στις μετακινήσεις με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να δηλώνει πως θα καταργηθούν και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ακόμα.
Το περιβόητο «ακορντεόν» βρίσκει περισσότερη εφαρμογή στις κυβερνητικές διατυπώσεις, καθώς άλλα λένε τη μία ημέρα και άλλα την επόμενη, παρά στο άνοιγμα της αγοράς, με τα μέλη της κυβέρνησης να εμφανίζουν διγλωσσία και σε ότι αγορά το θέμα των SMS.
Ο Κυριάκος Πιερακάκης και ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τάσσονται υπερ της κατάργησης των SMS δηλώνοντας ότι είμαστε κοντά στο τέλος των SMS στο 13033 που σηματοδοτείται το άνοιγμα της εστίασης της Δευτέρα του Πάσχα καθώς ανοίγουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Αντίθετα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ υποστήριξε πως τα SMS της μετακίνησης δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να καταργηθούν.
Την ίδια ώρα μιλώντας στον ANT1 υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε για τις μετακινήσεις με SMS ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους.
Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.
Ο υπουργός Ανάπτυξης από την άλλη ήταν πιο εγκρατείς και δήλωσε ότι δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις το sms και πως θα μπορούσε αυτό να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.
«Αν κάνουμε 80 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα που έχουμε θέσει ως στόχο, μέσα σε 20 ημέρες θα έχουμε φθάσει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς συν τα 3 εκατομμύρια που έχουμε κάνει ως τώρα, θα φθάσουμε στα 4,5 εκατομμύρια. Ήδη δεν θα είμαστε ακριβώς στο τείχος ανοσίας που είναι πάνω από 5 εκατομμύρια αλλά κοντά στον στόχο. Θεωρητικά αν το πετύχουμε η πανδημία θα αρχίσει να πέφτει και τότε θα μπορούμε να αφαιρέσουμε και το SMS.»
Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν ο γ.γ. Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης, ενόψει του ανοίγματος από τις 3 Μαΐου είχε διευκρινίσει ότι θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να στέλνουν SMS προκειμένου να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης.