Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Κινηματογράφηση Α.Τ.Ι.Α. στην Αυστραλία, το 1978…

Στις 30 Δεκεμβρίου του 1978, μια ομάδα ειδικών της αυστραλιανής τηλεόρασης κατόρθωσε, ίσως για πρώτη φορά, να κινηματογραφήσει ιπτάμενους δίσκους.

Συγκεκριμένα, Αυστραλιανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι ήταν συνεργάτες της τηλεόρασης και των οποίων το φιλμ μεταδόθηκε από το BBC, πραγματοποίησαν την επιτυχία τους υπεράνω του Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, όπου και άλλοτε είχαν παρατηρηθεί μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Οι δημοσιογράφοι, που επέβαιναν σε αεροπλάνο, βεβαίωναν ότι το αεροσκάφος τους παρακολουθούνταν από ολόκληρο στολίσκο μυστηριωδών πτητικών μηχανών, που, μάλιστα, είχαν επισημανθεί και από τα ραντάρ του εδάφους.

Το φιλμ, που κατέγραψε η ομάδα της αυστραλιανής τηλεόρασης, έδειχνε έναν από τους ιπτάμενους δίσκους, ο οποίος είχε σχήμα ωοειδές και εξέπεμπε φωτεινές ακτίνες.

Στο Wellington, η Διοίκηση Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι μοίρα αεριωθούμενων καταδιωκτικών αεροπλάνων βρισκόταν σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού, για τον φόβο επανάληψης της εμφάνισης άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων στον ουρανό της χώρας.

Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, στις 2 Ιανουαρίου του 1979, κι άλλα παράξενα πτητικά μηχανήματα παρατηρήθηκαν με το ραντάρ, αλλά και με γυμνό οφθαλμό στον ουρανό της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Τουλάχιστον δώδεκα Αστυνομικοί είδαν ένα κατάφωτο ιπτάμενο αντικείμενο, που κινούνταν επί ώρες υπεράνω των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας. Ένας από τους Αστυνομικούς δήλωσε ότι το χρώμα της παράδοξης πτητικής μηχανής μεταβαλλόταν, αργά-αργά, από γαλάζιο σε κόκκινο.

Εν τούτοις, στο αεροδρόμιο του Wellington της Νέας Ζηλανδίας, ο ελεγκτής Τζεφ Μόζερ ανέφερε ότι είχε επισημάνει πάμπολλα μυστηριώδη στίγματα στην οθόνη του ραντάρ εκείνες τις δύο ημέρες.

Έτσι, αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας προσπάθησε επί έξι ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, να εντοπίσει τα αινιγματικά πτητικά μηχανήματα, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Ο Διευθυντής του Αστεροσκοπείου Mount John της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι ίσως αυτό που έμοιαζε με ιπτάμενος δίσκος να ήταν απλά ο πλανήτης Αφροδίτη, που εκείνη την περίοδο είχε τη μεγαλύτερη λαμπρότητα και ήταν ορατή και την ημέρα. Όμως, οι εικασίες του Διευθυντή του Αστεροσκοπείου δεν έμοιαζαν να πείθουν πολλούς…

Πάντως, το περίεργο αυτό φαινόμενο, με τις πολλαπλές θεάσεις μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων, έχει μείνει γνωστό ως Kaikoura Lights.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 03/01/1979…

Tags
Back to top button