Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Κυνηγώντας τον.... Πλούτο η κυβέρνηση-Τραγωδία ή αριστοφανική κωμωδία τα νέα μέτρα;

“Ου με πείσεις, καν με πείσης” ΄έλεγε ο Αριστοφάνης στον “Πλούτο”

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πριν από λίγο...

Στην τοποθέτηση του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως το οικονομικό επιτελείο θέτει έξι συγκεκριμένους στόχους:

-Επίτευξη υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας
-Βελτίωση της σύνθεσης του ΑΕΠ
-Την έξοδο της χώρας από το καθεστώς αυξημένης εποπτείας έως το 2022
-Μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών
-Ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023
-Επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας από το 2023
 

Παράλληλα αναφερόμενος στην εκτίμηση για την ανάπτυξη της χώρας είπε πως το 5,9%, ίσως να είναι συντηρητική πρόβλεψη.

«Οι επενδύσεις πολλαπλασιάζονται, η ανεργία συρρικνώνεται, επιχειρήσεις εκκινούν οικονομική δραστηριότητα, το οικονομικό κλίμα κινείται σε προ πανδημίας κλίμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στα 42,7 δισ. ευρώ ανέρχονται τα συνολικά μέτρα στήριξης της οικονομίας την περίοδο 2020 – 2022, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Το οικονομικό επιτελείο έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη δημιουργία περισσότερου πλούτου και τη δίκαιη κατανομή αυτού. Την τελευταία διετία, πετύχαμε συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους», τόνισε, για να προσθέσει: Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2021 να διαμορφώνεται στο 5,9%, καλύπτοντας περισσότερο από τα 2/3 της ύφεσης του 2020. Συμπλήρωσε δε ότι η εν λόγω εκτίμηση ενδεχομένως να αποδειχθεί και συντηρητική.

Κυρ. Μητσοτάκης από το Δαμάσι: Χρέος του κράτους να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται


Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

-Επέκταση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος του 2021
-Επέκταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» για τρεις μήνες
-Επέκταση του προγράμματος στήριξης 100.000 θέσεων εργασίας κατά 50.000 θέσεις εργασίας
-Μείωση του ποσοστού επιστροφής των Επιστροφών Προκαταβολής.
-Μειώνεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% που κυμαίνεται σήμερα στο 10% και καταργείται για νέους έως 29 ετών από 1η Ιανουαρίου 2022.
-Χορηγείται από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στεγαστικό επίδομα και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ.
-Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος.
-Μείωση φόρου επιχειρήσεων από το 24% στο 22% από το φορολογικό έτος 2021 (πληρωτέος το 2022) σε μόνιμη βάση.
-Μείωση ποσοστού επιστροφής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών ανάλογα με την πτώση τζίρου από 25% έως 50%.
-Επέκταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από 24% σε 13% στις μεταφορές, τον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, τους κινηματογράφους και το τουριστικό πακέτο από 1η Οκτωβρίου 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.
-Μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού από το 24% σε 13% από 1η Οκτωβρίου 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20% και επιδοτείται κατά 30 ευρώ η μεγαβατώρα.

 

Tags
Back to top button