Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος για καρκίνο του εντέρου: Ακόμα και μια φέτα μπέικον αρκεί!

Ακόμη και μικρές ποσότητες επεξεργασμένου κρέατος, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου έως και 20%, αναφέρει νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.


Αυτό συμπεραίνει μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης η οποία διαπιστώνει πως ακόμη και μια λεπτή φέτα μπέικον ή ένα μόνο αρνίσιο παϊδάκι την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου έως και 20%!

Οι ερευνητές ανέλυαν επί 6 χρόνια δεδομένα για περίιπου μισό εκατομμύριο εθελοντές, από τους οποίους περίπου 2.600 εμφάνισαν καρκίνο του εντέρου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Epidemiology, όσοι έτρωγαν 76 γραμμάρια κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος τη μέρα είχαν τουλάχιστον 20% μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωναν 21 γραμμάρια. Ακόμη και σε αυτή τη μικρή ποσότητα όμως, ο κίνδυνος υπάρχει.

Μέχρι σήμερα, οι έρευνες θεωρούσαν ως ημερήσιο «όριο ασφαλείας» τα 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος.


Σύμφωνα με την βρετανική οργάνωση Cancer Research UK, 5.400 από τα 41.804 κρούσματα καρκίνων του εντέρου θα μπορούσαν να αποφευχθούν μόνο με τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και τον περιορισμό του επεξεργασμένου κρεάτος.

Τα επεξεργασμένα προϊόντα όπως το ζαμπόν, το μπέικον, τα λουκάνικα βρίσκονται – σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) – στην κορυφή της λίστας με τις πιο καρκινογόνες τροφές.

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας προτείνει καθημερινή κατάναλωση 70 γραμμαρίων κόκκινου (μη επεξεργασμένου) κρέατος, λαμβάνοντας υπόψη και τη διατροφική του αξία (σίδηρος, πρωτεΐνες).

Tags
Back to top button