Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Ο Σταύρος Καλαμάκης της Β' Πειραιά αποσύρει την υποψηφιότητά του

Η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, με ευθύνη της Φώφης Γεννηματά, έχει πυροδοτήσει φυγόκεντρες τάσεις σε εκατοντάδες ψηφοφόρους ενώ είναι πολλά στα στελέχη του κόμματος που αποχωρούν από τα ψηφοδέλτια.

Η τελευταία απόσυρση υποψηφιότητας ήρθε σήμερα από τον υποψήφιο βουλευτή της Β' Πειραιά Σταύρο Καλαμάκη και στέλεχος της περιοχής.

«Απόσυρση υποψηφιότητας

Καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις δεν ταυτίζονται με τα πολιτικά μου πιστεύω και το πνεύμα ενότητας που αρμόζει στο Κίνημα Αλλαγής, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με τη ψήφο τους στις εθνικές εκλογές τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015 καθώς και όσους με εμπιστεύτηκαν και με συμπεριέλαβαν στο ψηφοδέλτιο.

Με τιμή,
Σταύρος Καλαμάκης

Απογοήτευση και παραιτήσεις

Η απογοήτευση στη βάση του ΚΙΝΑΛ είναι εμφανής και εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φθάνουν στην Χαριλάου Τρικούπη εναντίον της απόφασης της ηγεσίας να απομακρύνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τα ψηφοδέλτια και το κόμμα.

Χθες την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο στη Β' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης.

«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα», σημείωσε ο κ. Λιντζέρης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.
Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας.
Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά.

Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ,», σημειώνει ο κ. Λιντζέρης και προσθέτει:
«Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.

Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη.

Το Σάββατο εξάλλου ο Μάνος Επιτροπάκης, από τα γνωστότερα στελέχη της «βενιζελικής» τάσης και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και ο Γιάννης Οικονομίδης (ο οποίος χαρακτηρίζει «κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική» την απόφαση της κ. Γεννηματά να προτείνει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας) αλλά και η Γιώτα Μπουμπούλη, η οποία γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας.

Υπέρ Βενιζέλου η Διαμαντοπούλου

Θέση υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου πήρε και η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τόνισε πως όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική.

«Ένα κόμμα, όσο μικρό κι αν είναι, είναι καταδικασμένο να αποτύχει όταν δεν έχει ιδέες, καταργούνται τα όργανα, οι διαδικασίες, η οργανωμένη άλλη άποψη.
Όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική.

Εκπλήσσομαι με όσους σήμερα εκπλήσσονται με ότι συνέβη σήμερα στο ΚΙΝΑΛ» ανέφερε σε δήλωσή της η Αννα Διαμαντοπούλου.
 

Tags
Back to top button