Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κιλιτσντάρογλου εναντίον Ερντογάν: "Παραιτήσου, είσαι ανίκανος"

«Αν ο Ερντογάν επιμείνει, μπορεί να ακυρώσει ακόμη και τη συνθήκη της Λωζάνης. Ως χώρα πρέπει να δούμε τί εξουσίες έχουμε παραδώσει σε ένα μόνο άτομο. Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα μαζί με τους υπουργούς του. Η Τουρκία πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές το συντομότερο», ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του Ερντογάν για τις υπερεξουσίες που έχει εκχωρήσει στον εαυτό του, με αφορμή την απόφασή του να αποχωρήσει η Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας εις βάρος των γυναικών.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «από δω και εμπρός υπεύθυνος για όλες τις γυναίκες και τα παιδιά που θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βία και δολοφονούνται είναι ο Ερντογάν»

Η αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δώρο στα θρησκευτικά τάγματα» εκτιμά ότι η απόφαση του Τούρκου προέδρου να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί δώρο στα θρησκευτικά τάγματα, τα οποία στηρίζουν το κόμμα του. Πάντως, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη εναντίον της απόφασης καλώντας τον Τούρκο πρόεδρο να μην αποχωρήσει από τη σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας εις βάρος των γυναικών. «Ακύρωσε την απόφασή σου, εφάρμοσε τη συνθήκη», ήταν ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούσαν φωτογραφίες δολοφονημένων γυναικών.

Το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την πρώτη διεθνή συνθήκη που δέσμευε νομικά 30 χώρες στην αντιμετώπιση της βίας με βάση το φύλο, εκδόθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Η κυβέρνηση Ερντογάν αφού υπέγραψε αρχικά τη σύμβαση, χθες αποσύρθηκε από αυτή καθώς θεωρούσε ότι νομιμοποιούσε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των ΛΟΑΤΚΙ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είπε «το να ανακοινώνεις μέσα στη νύχτα ότι αποχωρείς από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ενώ μαθαίνουμε καθημερινά ότι διαπράττονται νέες βιαιοπραγίες σε βάρος γυναικών είναι θλιβερό».

Tags
Back to top button