Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλονιά: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά -Εσωσαν τα σπίτια οι πυροσβέστες (εικόνες,βίντεο)

Καλύτερη είναι το πρωί της Πέμπτης η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που απείλησε δύο χωριά της Κεφαλονιάς το προηγούμενο βράδυ. Η ισχυρή παρουσία της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα για τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα, στα νοτιοανατολικά του νησιού, όπου προς στιγμήν κινδύνευσαν σπίτια.

Σπίτι – σπίτι οι πυροσβέστες έδωσαν τη μάχη και τελικά κατόρθωσαν να διώξουν την πύρινη λαίλαπα χωρίς να γίνουν ζημιές σε οικίες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, χρειάστηκε να μετακινηθούν επισκέπτες του νησιού με λεωφορεία. Αρκετές κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος κάηκαν από την φωτιά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία όμως αναμένεται όλα να αποκατασταθούν από συνεργεία της ΔΕΗ μέσα στην ημέρα.

Η φωτιά, που καίει στους πρόποδες του Αίνου, πλέον έχει μετακινηθεί σε δύσβατο σημείο προς το χωριό Βλαχάτα και αναμένεται, με το πρώτο φως της ημέρας να τεθεί υπό έλεγχο, με την βοήθεια των εναέριων μέσων, καθώς δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Δρακουλόγκωνα, πλέον τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως. Παρόλα αυτά, ενισχύσεις αναμένονται το πρωί με δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τρίπολη και την Κοζάνη για να συνεισφέρουν στην πλήρη κατάσβεση.

Ο κύριος Δρακουλόγκωνας μίλησε για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά και κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.


Tags
Back to top button